ΑΘΗΝΑ
14:53
|
26.04.2024
Για ακόμα μία φορά, ο Νίκος Χαρδαλιάς κατέφυγε σε δικαιολογίες προκειμένου να απαντήσει το γιατί δεν λειτούργησε πάλι το 112.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε… ευρηματικές δικαιολογίες κατέφυγε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να απαντήσει το γιατί δεν λειτούργησε πάλι το 112, αυτήν τη φορά για τη σφοδρή κακοκαιρία στην Αττική και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού. Ανέφερε μάλιστα ότι είχαν ενημερωθεί οι δημοσιογράφοι, ώστε να ενημερωθούν στη συνέχεια οι πολίτες.

«Στις 06:08 είχαν ενημερωθεί οι διαπιστευμένοι συντάκτες για τις ανακοινώσεις, για τις αποφάσεις της Τροχαίας και της Νέας Οδού, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει κτήμα και των ανθρώπων οι οποίοι με τα οχήματα τους χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό» ανέφερε συγεκριμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε:

«Το 112 δεν είναι εργαλείο ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού. Το 112 είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται όταν κινδυνεύει η ανθρώπινη ζωή και μόνο». Σημειώνεται ωστόσο ότι το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού, με απόφαση Χρυσοχοϊδη, όπως ανακοινωσε ο ίδιος στον «ΣΚΑΙ», έγινε «για να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές».

«Επιλέξαμε συντεταγμένα και οργανωμένα στις 05:30 να κλείσουμε την Εθνική Οδό, ακριβώς γιατί είναι προτιμότερο να έχουμε μικρές ταλαιπωρίες, παρά να έχουμε χιλιάδες εγκλωβισμένους, όπως γινόταν στο παρελθόν, καθώς και ανθρώπους όπου υπήρχε αδυναμία πρόσβασης ενώ βρίσκονταν σε ανάγκη» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση των πλημμύρων στην Εύβοια, όπου και πάλι το 112 δεν λειτούργησε, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε υποστηρίξει τότε ότι ««αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών», κάνοντας λόγο για «πανικό των πολιτών» και υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία του 112 είναι μόνο για εκκενώσεις, όπως σε πυρκαγιές.

Πηγές: ThePressProject

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα