ΑΘΗΝΑ
06:36
|
20.04.2024
Μετ’ εμποδίων οι συγκοινωνίες, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και αναβολή όλων των εμβολιασμών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα της αναμενομένης κακοκαιρίας με την ονομασία “Μήδεια” σε όλη τη χώρα. Στην Αττική η πυκνή χιονόπτωση συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και το χιόνι στρώθηκε παντού, από τα βόρεια και νότια προάστια μέχρι το κέντρο της Αθήνας και τα δυτικά προάστια. Στους δρόμους από νωρίς το πρωί επικρατούσε μια απόκοσμη σιωπή και οι όλοι οι κεντρικοί δρόμοι ήταν άδειοι και κατάλευκοι.

Προβλήματα στα ΜΜΜ

Έντονα είναι τα προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται δρομολόγια τόσο τα λεωφορεία όσο και τρόλεϊ. Σύμφωνα με πηγές από τον ΟΑΣΑ εκτελούνται μόνο κάποια δρομολόγια λεωφορείων στα νότια προάστια. Τα λεωφορεία βγήκαν το πρωί από τα αμαξοστάσια για να πραγματοποιήσουν δρομολόγια στις κεντρικούς δρόμους, αλλά, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας, δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια για λόγους ασφαλείας.

Το πρωί δεν πραγματοποιούνταν τα δρομολόγια σε ολόκληρο το δίκτυο της γραμμής 1, δηλαδή στον ηλεκτρικό. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Πειραιάς- Αττική στη γραμμή 1 ενώ εκτός λειτουργίας παραμένει το τμήμα Αττική- Κηφισιά.

Στο δίκτυο του Προαστιακού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο. Τα δρομολόγια του Μετρό γίνονται έως το σταθμό Δουκ. Πλακεντίας. Τέλος, αποκαταστάθηκαν τα δρομολόγια του Τραμ μετά τα προβλήματα στο τμήμα από τη στάση “Λεωφ. Βουλιαγμένης” έως το Σύνταγμα.

Μπλακ άουτ στα Βριλήσσια – Προβλήματα και στην Εύβοια  

Διακοπή ρεύματος στα βόρεια προάστια λόγω της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μπλακ άουτ έχουν αναφερθεί στα Βριλήσσια και στην Αγία Παρασκευή. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, στα βόρεια προάστια της Αθήνας έχουν σημειωθεί πάνω από 600 πτώσεις δέντρων.

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ εντοπίζονται σε αρκετές περιοχές της Αττικής και στην Εύβοια.

Ειδικότερα, διακοπές ρεύματος σημειώνονται στην Αττική στις περιοχές Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα, Βασιλικά Σαλαμίνας και Σκαραμαγκάς.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών μαζί με ενισχυμένες δυνάμεις συνεργαζόμενων εργολάβων από γειτονικές περιοχές, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας, καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Εθνική οδός, ανοίγει-κλείνει

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, όπου είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών ενώ τα ΙΧ κινούνταν με αλυσίδες, μετά τα διόδια Ελευσίνας. Αυτή την ώρα όλα τα οχήματα κινούνται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορία

Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει και εντάθηκε στην λεωφόρο Αθηνών. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, στις 10.00 απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, ενώ τα ΙΧ κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες από την ΒΙΑΜΑΞ μέχρι τα ΕΛΠΕ, στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς και από τα ΕΛΠΕ έως την συμβολή με την λεωφόρο Κηφισού, προς Αθήνα.

Δείτε εδώ ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί.

Αναβλήθηκαν και οι εμβολιασμοί 

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αναβάλλονται όλοι οι σημερινοί εμβολιασμοί σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής. Έτσι οι πολίτες που έχουν σήμερα προγραμματισμένο ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους.

Κλειστά και τα Δικαστήρια

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης αναστέλλονται οι εργασίες όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της περιφερειακής ενότητας Αττικής, για σήμερα 16.2.2021, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Από την αναστολή εργασιών εξαιρούνται οι υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού, λόγω επείγοντος χαρακτήρα.

Νέα σύσκεψη στην ΓΓΠΠ

Νέα ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11:00 στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας Θεόδωρου Λιβάνιου.

Σκοπός της σύσκεψης είναι η αποτίμηση της έως τώρα κατάστασης, με δεδομένη τη σφοδρότατη χιονόπτωση που πλήττει και την Αττική, καθώς και ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται, κυρίως όσον αφορά τις μετακινήσεις. Επιπλέον, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Κρήτης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

Στη σύσκεψη, η οποία ολοκληρώθηκε, ο πρωθυπουργός τς χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και χαρακτήρισε το καιρικό φαινόμενο της χιονόπτωσης… πρωόγνωρο.

Τα πρώτα θύματα της κακοκαιρίας

Τον πρώτο νεκρό από την κακοκαιρία, που επιτίθεται σε όλη την χώρα, κατέγραψε η Κρήτη στην περιοχή οροπεδίου Λασιθίου. Πρόκειται για έναν 56χρονο κτηνοτρόφο που παρά τον παγετό, πήγε να ταΐσει τα ζώα του με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί από τον χιονιά και να χάσει στη συνέχεια τη ζωή του.

Το δεύτερο θύμα εντοπίστηκε νεκρό στο σπίτι του, στο απομακρυσμένο χωριό Τρουπί της Εύβοιας, όπου δεν κατέστη δυνατόν να φτάσει βοήθεια, παρά τις εκκλήσεις του θύματος. Ο άτυχος άνδρας ήταν ηλικίας 80 ετών.

Οι χρήστες των social media απαθανατίζουν το λευκό τοπίο από χθες το βράδυ.

Στο Κολωνάκι εθεάθη εκχιονιστικό και αμέσως ξεκίνησε το τρολάρισμα στο Twitter.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα