ΑΘΗΝΑ
02:37
|
19.04.2024
Αντισώματα κατά του ιού έχει αναπτύξει το 41% των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, δίχως να έχουν ξεκινήσει τα εμβόλια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το 40% των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας έχει αναπτύξει αντισώματα κατά των νέων κορονοϊών μολονότι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί. Αυτό καταγράφει έρευνα του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, του Παλαιστινιακού Εθνικού Ιδρύματος Δημόσιας Υγείας  και του Παλαιστινιακού Κεντρικού Συμβουλίου Στατιστικής που έγινε σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) βάσει αιματολογικών εξετάσεων σε 6.000 Παλαιστίνιους.

Η ισραηλινή εφημερίδα The Times of Israel επικαλούμενη δηλώσεις του απεσταλμένου του ΠΟΥ στα Παλαιστινιακά Εδάφη, Τζέραλντ Ροκενσάουμπ, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους εξήγησε ότι οι έλεγχοι έγιναν τυχαία σε αντιπροσωπευτικά δείγματα πληθυσμών σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη.

Η Δρ. Ραντ Σαλμάν που διευθύνει το Παλαιστινιακό Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας μιλώντας στην εφημερίδα επισήμανε το ακόλουθο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας: Τα αποτελέσματα είχαν ελάχιστες διαφορές μεταξύ των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης σε σχέση με την ανοσία που είχαν αποκτήσει έναντι του κορονοϊού covid-19.

Όπως τόνισε το 39% των δειγμάτων Παλαιστινίων από τη Δυτική Όχθη είχε αναπτύξει αντισώματα έναντι του κορονοϊού, όπως και το 41% των δειγμάτων Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας. Η ίδια τόνισε ότι είναι σημαντικά χαμηλά τα ποσοστά θνησιμότητας σε σχέση με άλλες περιπτώσεις χωρών, δίχως να είναι ακόμη σε θέση να εξηγήσει σε τι οφείλεται αυτή η εξέλιξη.

Κατά το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής τα δείγματα αίματος 168.444 Παλαιστινίων (σε Λωρίδα Γάζας και Δυτική Όχθη) βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό από την αρχή της πανδημίας (Μάρτιος 2020). Από αυτούς, 1.936 άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της νόσου.

Αξίζει να επισημανθεί το γεγονός πως στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη δεν έχουν αρχίσει ακόμη οι εμβολιασμοί πολιτών με ευθύνη των ισραηλινών κατοχικών αρχών.

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγιεχ επιβεβαίωσε πρόσφατα τις καθυστερήσεις στις αφίξεις εμβολίων, που έχουν συμφωνηθεί με εταιρίες από τη Ρωσία, την Κίνα αλλά και την πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneka.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

ΕΟΔΥ: Με απόλυση κινδυνεύουν 100 εργαζόμενοι με μπλοκάκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα