ΑΘΗΝΑ
15:25
|
24.04.2024
Σταματά τις μπίζνες με όσες εταιρίες δεν μεταφέρουν την περιφερειακή έδρα τους ώστε να ανταγωνιστεί τα Εμιράτα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φρένο στις επιχειρησιακές δραστηριότητες όλων των ξένων επιχειρήσεων που δεν έχουν περιφερειακό στρατηγείο στη Σαουδική Αραβία βάζουν από την 1η Ιανουαρίου 2024 οι αρχές της χώρας στο πλαίσιο όξυνσης του ανταγωνισμού με τα γειτονικά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες χώρες της περιοχής που θεωρούνται πιο φιλόξενες σε ξένα επιχειρησιακά συμφέροντα.

Η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα από το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA στο Ριάντ με την επιπρόσθετη εξήγηση πως η κυβέρνηση θα σταματήσει σε τρία χρόνια την υπογραφή συμβολαίων με εταιρίες και εμπορικούς θεσμούς που δεν έχουν περιφερειακά γραφεία στη Σαουδική Αραβία.

Κυβερνητικοί παράγοντες εξήγησαν ότι η απόφαση επιδιώκει μεταξύ άλλων τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας στους τομείς της παραγωγής και της μεταποίησης προϊόντων και στην παροχή υπηρεσιών, περιορισμό του εμπορικού ελλείμματος.

Η βασική αιτία ωστόσο που αναγκάζει τις αρχές στο Ριάντ να προβούν σε αυτό το (μάλλον εκβιαστικό…) μέτρο είναι η ανάγκη προσέλκυσης περισσότερων ξένων επενδυτικών κεφαλαίων προκειμένου να υλοποιηθεί το φιλόδοξο “Οραμα 2030” του πρίγκηπα διάδοχου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Το “Όραμα 2030” προβλέπει την απεξάρτηση της σαουδαραβικής οικονομίας από το πετρέλαιο και τη δημιουργία νέων σύγχρονων πόλεων, νέων τομέων ανάπτυξης της οικονομίας μέσω του τουρισμού και καινοτόμων επιχειρήσεων κ.λπ.

Image result for Vision 2030"

Επιπλέον η εξέλιξη αποδεικνύει πως η προηγούμενη κυβερνητική πρωτοβουλία που ήταν γνωστή ως “Programme HQ” και εξασφάλιζε φοροαπαλλαγές σε επιχειρήσεις ώστε να μεταφέρουν στη Σαουδική Αραβία την περιφερειακή έδρα που έχουν στη Μέση Ανατολή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Το υπερπλεόνασμα ήρθε από τη φοροληστεία και την ακρίβεια, λέει το ΚΚΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα