ΑΘΗΝΑ
23:56
|
19.05.2024
Πώς επελέγη το δημοτικό γυμναστήριο του Ρουφ και όχι τα κοντέινερ που προέκρινε το υπουργείο Μετανάστευσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο δημοτικό γυμναστήριο του Ρουφ αλλά και σε κοινόχρηστα κοντέινερ μεταφέρονται “αναγνωρισμένοι” πρόσφυγες που διαμένουν σε σκηνές του Ελαιώνα και οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, οι σκηνές στον Ελαιώνα “καταπλακώθηκαν και λύγισαν από το χιόνι”, ενώ η θέρμανση είναι ανύπαρκτη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης, Μάνος Λογοθέτης, υπογραμμίζει ότι είναι σε εξέλιξη η μεταφορά περίπου 200 προσφύγων που διαμένουν προσωρινά σε σκηνές στον Ελαιώνα. Εκατόν είκοσι από αυτούς θα φιλοξενηθούν σε κοινόχρηστα κοντέινερ εντός του Ελαιώνα, ενώ περίπου 80 θα μεταφερθούν στο γυμναστήριο του Ρουφ του δήμου Αθηναίων. Την ίδια ώρα, ο κ. Λογοθέτης επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στις δομές φιλοξενίας της Μαλακάσας, της Θήβας και των Οινοφύτων, όπου έχει πέσει πολύ χιόνι. Στη δομή της Μαλακάσας, η οποία δεν έχει ρεύμα, είναι σε εξέλιξη αποκατάσταση της διακοπής του ηλεκτρικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Εφ.Συν.”, το σχέδιο μεταφοράς περίπου 450 ανθρώπων από σκηνές σε συνθήκες προστατευμένες από τον χιονιά δεν πραγματοποιήθηκε. Έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, που παρέχει διοικητική υποστήριξη στον Ελαιώνα μαζί με τον δήμο Αθηναίων, ασκούσε πιέσεις στο υπουργείο Μετανάστευσης και τον αρμόδιο γενικό γραμματέα Μάνο Λογοθέτη να μεταφερθούν οι πρόσφυγες του Ελαιώνα σε κλειστούς θερμαινόμενους χώρους.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο φέρεται να προέκρινε τη μεταφορά των προσφύγων σε κοντέινερ μέσα στον Ελαιώνα. Ωστόσο, διαπιστώθηκε, ότι δεν υπήρχαν τόσα κοντέινερ άδεια και θα προκαλούνταν συνωστισμός.

Δύο βίντεο που ανέβασε η ΚΕΕΡΦΑ στη σελίδα της στο Facebook δίνει μια εικόνα από την κατάσταση που αντιμετώπισαν το πρωί οι πρόσφυγες στις σκηνές του Ελαιώνα.

Αμεση εκκένωση των προσφύγων σε σκηνές του Ελαιώνα (2)Οι χειμερινές σκηνές στον Ελαιώνα καταπλακώθηκαν και λύγισαν από το χιόνι. Οι καλοκαιρινές(ανύπαρκτες σύμφωνα με την αρμόδια δημοτική σύμβουλο Αθήνας Μελίνα Δασκαλάκη)θάφτηκαν στο χιόνι. Θέρμανση ανύπαρκτη, κουβέρτες για να κουκουλωθούν μόνο. Μητέρες φτιάχνουν πρωινό σε αυτό το χάλι. Βάλτε τέλος στην απανθρωπιά.Αμεση μετακίνηση σε ξενοδοχεία τώρα.

Posted by Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή on Tuesday, February 16, 2021

Αμεση εκκένωση των προσφύγων σε σκηνές του Ελαιώνα Οι χειμερινές σκηνές στον Ελαιώνα καταπλακώθηκαν και λύγισαν από το χιόνι. Οι καλοκαιρινές(ανύπαρκτες σύμφωνα με την αρμόδια δημοτική σύμβουλο Αθήνας Μελίνα Δασκαλάκη)θάφτηκαν στο χιόνι. Θέρμανση ανύπαρκτη, κουβέρτες για να κουκουλωθούν μόνο.Μητέρες φτιάχνουν πρωινό σε αυτό το χάλι. Βάλτε τέλος στην απανθρωπιά.Αμεση μετακίνηση σε ξενοδοχεία τώρα.

Posted by Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή on Tuesday, February 16, 2021


Άμεση εκκένωση των σκηνών του Ελαιώνα και μεταφορά των ανθρώπων σε ξενοδοχεία ζητά η ΚΕΕΡΦΑ. “Οι χειμερινές σκηνές στον Ελαιώνα καταπλακώθηκαν και λύγισαν από το χιόνι. Οι καλοκαιρινές(ανύπαρκτες σύμφωνα με την αρμόδια δημοτική σύμβουλο Αθήνας Μελίνα Δασκαλάκη) θάφτηκαν στο χιόνι. Θέρμανση ανύπαρκτη, κουβέρτες για να κουκουλωθούν μόνο. Μητέρες φτιάχνουν πρωινό σε αυτό το χάλι. Βάλτε τέλος στην απανθρωπιά”, σημειώνει

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα