ΑΘΗΝΑ
19:44
|
24.04.2024
Στο μοντέλο της επιτροπής για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου σε Νέα Υόρκη και Πεντάγωνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Νάνσι Πελόζι, ανακοίνωσε τη σύσταση “εξωτερικής, ανεξάρτητης επιτροπής” για να διερευνήσει τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου γύρω από την επίθεση οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Σε επιστολή της προς τους βουλευτές η Νάνσι Πελόζι εξηγεί ότι η επιτροπή θα συγκροτηθεί στο πρότυπο της επιτροπής που είχε αναλάβει την έρευνα για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 σε Νέα Υόρκη και Πεντάγωνο.

“Πρέπει να φτάσουμε στην αλήθεια του πώς συνέβη όλο αυτό”, τόνισε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική Γερουσία αθώωσε τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, από την κατηγορία της υποκίνησης της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Εκτός από τους Δημοκρατικούς, μια μικρή ομάδα Ρεπουμπλικανών βουλευτών, έχει ταχθεί υπέρ της σύστασης της ανεξάρτητης επιτροπής για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την Πελόζι η επιτροπή θα εξετάσει “τα γεγονότα και τις αιτίες που σχετίζονται με την ετοιμότητα και την ανταπόκριση της αστυνομίας του Καπιτωλίου των ΗΠΑ και άλλων ομοσπονδιακών, πολιτειακών και τοπικών αρχών επιβολής του νόμου στην περιφέρεια του Εθνικού Καπιτωλίου”.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Άρειος Πάγος: «Πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών» ο Ηλίας Κασιδιάρης

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα