ΑΘΗΝΑ
10:40
|
19.04.2024
Το δικαστήριο έκρινε ότι η απόφαση στερείται νομικής βάσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σκούρα τα νέα για την ολλανδικη κυβέρνηση μετά την ετυμηγορία δικαστηρίου που τη διατάσσει να αποσύρει άμεσα τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας αποφαινόμενο ότι στερείται νομικής βάσης.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9.00 μ.μ. έως τις 4.30 π.μ, ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, είναι η πρώτη στην Ολλανδία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και προκάλεσε πολυήμερες διαμαρτυρίες κατά του lockdown αφότου εισήχθη στις 23 Ιανουαρίου.

“Η απαγόρευση κυκλοφορίας βασίζεται σε έναν νόμο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όταν δεν υπάρχει χρόνος για συζήτηση με το Κοινοβούλιο”, ανέφερε το δικαστήριο στη Χάγη.

“Δεν υπήρχε τέτοια πιεστική ανάγκη σε αυτήν την περίπτωση. Εκτεταμένα μέτρα όπως αυτά πρέπει να στηρίζονται σε κατάλληλους νόμους” απεφάνθη το δικαστήριο.

Το δικαστήριο ανέφερε επίσης, πως η κυβέρνηση απέτυχε να καταστήσει σαφές γιατί η απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν απολύτως απαραίτητη σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, καθώς τα ποσοστά μολύνσεων στην Ολλανδία είχαν πτωτική τάση προτού τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, που επιτρέπει τη μετακίνηση εκτός σπιτιού μόνο για λόγους μεγάλης ανάγκης, παρατάθηκε την περασμένη εβδομάδα μέχρι τουλάχιστον τις 3 Μαρτίου.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε ότι θα χρειαστεί να μελετήσει την απόφαση του δικαστηρίου και δεν προχώρησε σε άλλες δηλώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο

Από σήμερα η πληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα