ΑΘΗΝΑ
07:12
|
22.05.2024
"Ψεύδεστε κυρία Μενδώνη. Φρικτά όμως. Ψεύδεστε μες τα μούτρα μας" στηλιτεύει ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρά κατά της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη εξαπέλυσε ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης, με αφορμή τους ισχυρισμούς της για τη γνωριμία της με τον Δημήτρη Λιγνάδη, παραπέμποντας στο άρθρο του Κώστα Γεωργουσόπουλου στα ΝΕΑ από την περιόδο 2012-13, όταν ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου είχε απομακρύνει τον Λιγνάδη από τη θέση του διευθυντή λόγω καταγγελιών.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης σε μία σειρά αναρτήσεών του στο Instagram, τονίζει ότι η υπουργός Πολιτισμού “ψεύδεται φρικτά” και μάλιστα “μες τα μούτρα μας”, καθώς ισχυρίζετα ότι γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη τρεις μόλις ημέρες πριν ο τελευταίος τοποθετηθεί καλλιτεχνικός διευθυντής στο Εθνικό Θέατρο.

“Ψεύδεστε κυρία Μενδώνη. Φρικτά όμως. Ψεύδεστε μες τα μούτρα μας και είναι ωραίο τώρα αυτό; Ισχυρίζεστε πως γνωρίσατε τον Λιγνάδη τρεις μέρες πριν σας πει ο Μητσοτάκης να τον βάλετε διευθυντή του Εθνικού. Όμως ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, με κείμενο στα ΝΕΑ γράφει πως την περίοδο 2012-13 που ήταν πρόεδρος του Δ.Σ, του Εθνικού και διευθυντής της δραματικής σχολής απομάκρυνε τον καθηγητή Λιγνάδη γιατί υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες εις βάρος του”, τονίζει στην πρώτη ανάρτησή του ο ηθοποιός.

Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, που είχε μαθητή τον Δημήτρη Λιγνάδη όταν εργαζόταν ως καθηγητής Φιλολογίας σε γνωστό ιδιωτικό σχολείο, κατέστησε σαφές σε άρθρο του στα ΝΕΑ ότι δεν ανανέωσε τη σύμβαση του Λιγνάδη την περίοδο 2012-2013 “γιατί από τότε ακούγονταν διάφορα για την συμπεριφορά του. Δεν ήταν η αρμόζουσα απέναντι στους σπουδαστές, κάτι που όπως πληροφορήθηκα είχε συμβεί και στην σχολή του Δελλή (Ίασμος) στην οποία επίσης δίδασκε”.

Στην επόμενη ανάρτησή του υπογραμμίζει ότι είτε υπήρξε συνειδητή συγκάληψη του Λιγνάδη, είτε δεν γνώριζε την αποπομπή του από τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, κατηγορώντας τη Λίνα Μενδώνη ότι υπήρξε ανεπαρκέστατη και καταλήγοντας ότι “απ’ όπου κι αν το πιάσεις” πρόκειται για “μείζον πολιτικό σκάνδαλο”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης έχει καταγγείλει ότι  δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από δάσκαλο της σχολής του σε νεαρή ηλικία. “Έκανα κουβέντα με τον εαυτό μου και με κάποιους δικούς μου ανθρώπους, με στήριξαν και όταν κατάλαβα ότι υπερέβη τα εσκαμμένα αποφάσισα να διακόψω και τα μαθήματα και οτιδήποτε άλλο”, αποκάλυψε σ ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Αναζητώντας Σωτήρα

Ο καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα