ΑΘΗΝΑ
06:40
|
08.05.2024
Πρώτη δημόσια εμφάνιση για την Ρι Σολ-γιου μετά από έναν χρόνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σύζυγος του ηγέτη της Βορείου Κορέας έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά από έναν χρόνο “αποχής” από τις κοινωνικές της υποχρεώσεις, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Η Ρι Σολ-γιου συνόδευσε τον σύζυγό της σε συναυλία προς τιμή των γενεθλίων του πρώην ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ και πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν. Μία ημέρα νωρίτερα ο Βορειοκορεάτης ηγέτης επισκέφτηκε το Παλάτι του Ήλιου, Κουσουσάν, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη μνήμη του πατέρα του.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε θέατρο της Πιονγιάνγκ στις 16 Φεβρουαρίου, έρχεται ως η πρώτη δημόσια εκδήλωση για την Ρι, από τότε που συνόδευσε τον σύζυγό της σε μια γιορτή για το νέο σεληνιακό έτος τον Ιανουάριο του 2020.

Η απουσία της Ρι Σολ-γιου τροφοδότησε φήμες για κάποιο πρόβλημα υγείας ή μιας πιθανής εγκυμοσύνης της Ρι Σολ-γιου.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας υποστηρίζει πως, η Ρι περιόρισε τις δημόσιες εμφανίσεις της λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η κρατική υπηρεσία πληροφοριών δήλωσε επίσης ότι “δεν έχουν εντοπιστεί ασυνήθιστα σημάδια” και είπε ότι η Ρι φαίνεται να περνά περισσότερο χρόνο με την οικογένειά της. Ο Κιμ και η Ρι έχουν τουλάχιστον ένα παιδί μαζί.

Ο Χονγκ Μιν, διευθυντής του ερευνητικού τμήματος της Βόρειας Κορέας στο Ινστιτούτο Εθνικής Ενοποίησης της Κορέας, δήλωσε επίσης στην εφημερίδα Daily Star ότι ο κορονοϊός μπορεί να είναι το κίνητρο πίσω από την εξαφάνιση της Ρι από το κοινό. “Η απουσία της θα μπορούσε να οφείλεται στον κορονοϊό… Ως μητέρα με μικρά παιδιά, η συμμετοχή σε δημόσιες δραστηριότητες ενέχει κινδύνους για πιθανή μόλυνση”,  τόνισε.

Ποια είναι η Ρι Σολ-γιου

Η κυρία Ρι είναι γόνος οικογένειας της ανώτερης τάξης, ο πατέρας ήταν καθηγητής και η μητέρα της γυναικολόγος, σύμφωνα με τον αναλυτή Τσέονγκ Σέονγκ-τσανγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ η σύζυγος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας είναι 31 ετών και μέλος της Ορχήστρας Unhasu, μια ελίτ ομάδα καλλιτεχνών που επιλέγονται από το κράτος.

Ο αναλυτής κ. Τσέονγκ αναφέρει στο BBC ότι η η Ρι Σολ-γιου παντρεύτηκε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν το 2009. Ο γάμος μάλιστα φέρεται να αποφασίστηκε στα γρήγορα από τον εκλιπόντα Κιμ Γιονγκ Ιλ μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2008. Ωστόσο, ο γάμος της Ρι Σολ-γιου επισημοποιήθηκε μέσω των κρατικών μέσων ενημέρωσης πολύ αργότερα, το 2021. Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Νοτίου Κορέας εκτιμούν ότι το ζεύγος έχει αποκτήσει τρία παιδιά.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα