ΑΘΗΝΑ
04:34
|
19.04.2024
Το Ισραήλ αναγκάστηκε να στείλει το φορτίο μετά τις πιέσεις του ΟΗΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γάζα θα παραλάβει μέσα στην Τετάρτη το πρώτο της φορτίο εμβολίων κατά της Covid-19 μετά την έγκριση από το Ισραήλ της μεταφοράς μέσω του εδάφους του, δήλωσαν το πρωί Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Η Γάζα, με πληθυσμό 2 εκατομμυρίων, έχει καταγράψει περισσότερες από 53.000 μολύνσεις από κορονοϊό και 538 θανάτους. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως το φορτίο θα περιλαμβάνει αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό 1.000 ανθρώπων.

Η μεταφορά, μέσω του Ισραήλ, του ρωσικού εμβολίου Sputnik V από την Παλαιστινιακή Αρχή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη που διοικείται από την ισλαμιστική Χαμάς έχει προκαλέσει επικρίσεις από ακροδεξιούς Ισραηλινούς πολιτικούς. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, επιρρίπτοντας την ευθύνη στο Ισραήλ, δήλωσαν πως μια μεταφορά που είχε σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, ακυρώθηκε.

Η COGAT, η ισραηλινή υπηρεσία στρατιωτικού συνδέσμου με τους Παλαιστίνιους, και αξιωματούχοι του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας δήλωσαν πως το εμβόλιο είναι καθ΄οδόν προς τα σύνορα με τη Γάζα και θα εισέλθει στην περιοχή αργότερα την Τετάρτη.

Το Ισραήλ δέχθηκε να στείλει δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού στους Παλαιστινίους, αρχικά στη Δυτική Όχθη και τώρα και στη Γάζα, κατόπιν πολυήμερων πιέσεων από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα