ΑΘΗΝΑ
21:11
|
03.12.2021
Και άλλες 150 εκ. δόσεις το 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία με την αμερικανική Moderna για την προμήθεια φέτος 150 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου της κατά της νόσου Covid-19, διπλασιάζοντας σχεδόν τον αριθμό των δόσεων που έχει εξασφαλίσει για το 2021 από την εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Βάσει της συμφωνίας, η οποία επιβεβαίωσε πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί τη Δευτέρα από το Ρόιτερς, η ΕΕ έχει επίσης επιλογή να αγοράσει άλλες 150 εκατομμύρια δόσεις την ερχόμενη χρονιά.

Η ΕΕ έχει ήδη κλείσει για φέτος 160 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna. Οι παραδόσεις άρχισαν τον Ιανουάριο με στόχο μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν παραδοθεί 10 εκατομμύρια δόσεις, αν και έχουν υπάρξει μερικές καθυστερήσεις.

Νωρίτερα η Κομισιόν ανακοίνωσε συμφωνία για επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των  Pfizer/BioΝΤech. Το νέο συμβόλαιο φέρνει τον συνολικό αριθμό δόσεων του εν λόγω εμβολίου στην ΕΕ στα 500 εκατομμύρια έως το τέλος του 2021. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, περίπου 75 εκατομμύρια δόσεις θα παραδοθούν εντός του β΄ τριμήνου του έτους. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ- Ρωσία -Κίνα: Η πιθανότητα ενός μεγάλου «σπονδυλωτού» πολέμου

Στους τρεις μήνες η τρίτη δόση του εμβολίου

Με νομικά τερτίπια κλείνουν τον δρόμο στην αποφυλάκιση Κουφοντίνα

Κορονοϊός: 97 νεκροί, 6.201 νέα κρούσματα και 694 διασωληνωμένοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα