ΑΘΗΝΑ
23:30
|
05.05.2024
Το Σουδάν αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρέσβη του στην Αιθιοπία, κλιμακώνοντας την ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Σουδάν αποφάσισε σήμερα Τετάρτη να ανακαλέσει τον πρέσβη του στην Αιθιοπία, κλιμακώνοντας την ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο αφρικανικών χωρών.

«Το Σουδάν έχει ανακαλέσει τον πρέσβη του στην Αντίς Αμπέμπα για διαβουλεύσεις σχετικά με τις σχέσεις Σουδάν-Αιθιοπίας» δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών του Σουδάν, Μανσούρ Μπουλάντ, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP.

Η κίνηση του Χαρτούμ έρχεται ως φυσική εξέλιξη της όξυνσης των εντάσεων για την εύφορη περιοχή της Αλ Φασάκα, που βρίσκεται ανάμεσα στα σύνορα των δύο γειτονικών κρατών. Το Σουδάν διεκδικεί εδαφικά την γόνιμη περιοχή, την οποία όμως καλλιεργούν Αιθίοπες αγρότες.

Οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται για αβάσιμες διεκδικήσεις και άσκηση βίας, με το Χαρτούμ να κατηγορεί πριν λίγες μέρες για εισβολή Αιθιόπων στρατιωτών σε μια πράξη «επιθετικότητας» και μια κλιμάκωση «την οποία η Αντίς Αμπέμπα θα μετανιώσει».

Δέον να σημειωθεί πως η επίμαχη περιοχή συνορεύει με την πολύπαθη περιφέρεια Τιγκράι, θέατρο αιματηρών συμπλοκών τον Νοέμβριο ανάμεσα στις περιφερειακές αρχές και την κεντρική κυβέρνηση της ομοσπονδιακής χώρας.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα