ΑΘΗΝΑ
02:01
|
27.04.2024
Δωρεάν προϊόντα προσωπικής υγιεινής και προστασίας στα σχολεία της Νέας Ζηλανδίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρωθυπουργός, Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε τη δωρεάν διάθεση προϊόντων προσωπικής υγιεινής και προστασίας στα σχολεία, με στόχο να καταπολεμηθεί η επονομαζόμενη “φτώχεια της περιόδου”. Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανησυχούν καθώς διαπιστώνουν τις συχνές απουσίες κοριτσιών από τα σχολεία την περίοδο του έμμηνου κύκλου γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν προϊόντα προσωπικής υγιεινής, όπως σερβιέτες, παυσίπονα και ταμπόν. Η απόφαση για τη διάθεση των δωρεάν προϊόντων έπεται ενός επιτυχημένου πιλοτικού προγράμματος σε 15 σχολεία της χώρας.

Μελέτη έδειξε ότι σχεδόν μία στις 12 εφήβους δεν πηγαίνει σχολείο κατά τη διάρκεια της περιόδου της, καθώς δεν έχει πρόσβαση σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής και προστασίας. “Οι νέες κοπέλες δεν πρέπει να χάνουν την εκπαίδευση λόγω ενός πράγματος που είναι φυσιολογικό για το ήμισυ του πληθυσμού”, δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν. “Η προσφορά δωρεάν προϊόντων προστασίας στο σχολείο είναι ένας τρόπος για να καταπολεμήσει η κυβέρνηση άμεσα τη φτώχεια, να βοηθήσει να αυξηθεί το ποσοστό σχολικής παρακολούθησης και να έχει θετικό αντίκτυπο στην ευημερία των παιδιών”, πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούνιο και θα κοστίσει περίπου 25 εκατ. δολάρια Νέας Ζηλανδίας (15 εκατ. ευρώ) για τρία χρόνια.

Η Άρντερν εξήγησε ότι το πρόγραμμα έρχεται σε συνέχεια ενός πιλοτικού σχεδίου, την περασμένη χρονιά, που επέτρεψε σε περισσότερους μαθητές να ασχοληθούν με τις σπουδές τους και να πετύχουν καλύτερους βαθμούς και ακαδημαϊκά αποτελέσματα.

Τον περασμένο χρόνο, η Σκωτία προχώρησε στη δωρεάν διάθεση προϊόντων προσωπικής υγιεινής για γυναίκες σε δημόσιους χώρους – στην πρώτη τέτοια απόφαση παγκοσμίως. Το παράδειγμα της Σκωτίας ακολούθησε η Αγγλία.

Πηγή: BBC, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα