ΑΘΗΝΑ
15:05
|
23.04.2024
Ο φιλάνθρωπος συνιδρυτής της Μάικροσοφτ επιμένει ότι η “ρίζα του κακού” είναι οι τρελές θεωρίες συνωμοσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο συνιδρυτής της Μάικροσοφτ, δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος, Μπιλ Γκέιτς, εξέφρασε τις ανησυχίες του για τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό μεταλλάξεων του νέου κορονοϊού. Δεν απέκλεισε την πιθανότητα να αλλάξει ο αριθμός των δόσεων των εμβολίων από δύο σε τρεις. “Η συζήτηση σήμερα είναι η εξής: χρειαζόμαστε μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη ή μήπως χρειαζόμαστε μια τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού; Ή μήπως χρειαζόμαστε ένα τροποποιημένο εμβόλιο;” αναρωτήθηκε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο οποίος έχει επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα για την ανάπτυξη εμβολίων και στην αναζήτηση θεραπείας για την πανδημία.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς και οι πέντε φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες προμηθεύουν με τα εμβόλιά τους τις Ηνωμένες Πολιτείες, εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναπτύξουν ενισχυτικά εμβόλια για να αντιμετωπίσουν την απειλή που θέτουν οι διάφορες μεταλλάξεις του ιού. Ο ίδιος χρηματοδοτεί μια σειρά από ερευνητικά προγράμματα στη Νότια Αφρική, τα οποία εξετάζουν την αποτελεσματικότητα εμβολίων, όπως αυτό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με την AstraZeneca, της εταιρείας Johnson & Johnson και της Novavax. Σύμφωνα με τον Αμερικανό το εμβόλιο της AstraZeneca φέρεται να έχει τις καλύτερες προοπτικές απέναντι στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη ενώ τα άλλα δύο είναι “ λιγότερο αλλά αρκετά αποτελεσματικά”. 

Σε συνέντευξή του στο Reuters ο ιδρυτής του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίσα Γκέιτς δήλωσε έκπληκτος από τον όγκο των “τρελών” και “κακών” θεωριών συνωμοσιών γύρω από την πανδημία. Τόνισε μάλιστα ότι θα ήθελε να διερευνήσει τι βρίσκεται πίσω από αυτές.  

Ο Γκέιτς επισημαίνει ότι τα εκατομμύρια των διαδικτυακών δημοσιεύσεων για τον ίδιο και για τον κορυφαίο εμπειρογνώμονα των ΗΠΑ για τις μολυσματικές ασθένειες, Άντονι Φάουτσι, πιθανότατα είναι αποτέλεσμα της έκτασης της τρομερής πανδημίας και της ταυτόχρονης ευρείας αύξησης της χρήσης των social media.  “Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι εγώ και ο δρ Φάουτσι θα ήμασταν τόσο διάσημοι σε αυτές τις πραγματικά κακές θεωρίες”, δήλωσε ο Γκέιτς και πρόσθεσε “με εκπλήσσει πολύ αυτό. Ελπίζω να εξαλειφθεί”.

“Γράφονται και λέγονται τόσα ακραία πράγματα από τους αρνητές των εμβολίων ή τους αρνητές του Ολοκαυτώματος και θα έπρεπε κάποια στιγμή να μπει ένα τέλος σε αυτό. Το πρόβλημα είναι σε ποιον αναθέτεις αυτόν τον ρόλο; Δεν έχω να προτείνω λύσεις… ακόμα δεν έχω βρει τη σωστή λύση”, τόνισε ο Μπιλ Γκέιτς.

Πηγή: RT News, Reuters


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραμένει στην φυλακή ο Ιρανός πρόσφυγας Χομαγιούν Σαμπετάρα

Ιταλία: Σύλληψη 13 σωφρονιστικών υπαλλήλων για βασανισμό ανηλίκων

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα