ΑΘΗΝΑ
14:56
|
20.05.2024
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) σκοπεύει να συγκροτήσει μία ομάδα "παρα-αστροναυτών".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα άτομα με αναπηρία θα ταξιδέψουν στο φεγγάρι! Την είδηση ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ο οποίος σκοπεύει να συγκροτήσει μία ομάδα “παρα-αστροναυτών”.

Αυτή η ομάδα θα συμμετέχει στο υποστηρικτικό προσωπικό των διαστημικών επιχειρήσεων, ενώ τουλάχιστον ένας από τους συμμετέχοντες θα επιλεγεί για να ταξιδέψει στη Σελήνη και τον Αρη.

“Στο Διάστημα έχουμε όλοι ειδικές ανάγκες”, δήλωσε ο Βρετανός Τίμοθι Πικ, κατά την παρουσίαση της ιστορικής απόφασης του ESA, υπογραμμίζοντας ότι τα άτομα με φυσικές αναπηρίες είναι πλέον ευπρόσδεκτα”.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος Γιαν Βέρνερ τόνισε ότι “δεν θέλουμε να αυξήσουμε τις προσδοκίες, χρειάζεται πολλή δουλειά και συνεργασία με τεχνολογικές εταιρείες και ειδικούς υγείας. Σκοπός είναι καταρχάς να κάνουμε το πρώτο βήμα με τους Παρα-Αστροναύτες και τα υπόλοιπα έπονται”.

Συνολικά 4-6 άτομα θα προσληφθούν ως αστροναύτες, με μεγάλες αποστολές στο Διάστημα και νέες ριψοκίνδυνες επιχειρήσεις. Επιπλέον όμως θα υπάρξει και μια λίστα περίπου 20 ατόμων που θα συνεργάζονται με τον Οργανισμό για μικρότερες επιχειρήσεις που αναμένεται να προκύψουν.

Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 31 Μαρτίου και η περίοδος κατάθεσης (online) θα διαρκέσει έως τις 28 Μαΐου. Υστερα από αυτό, θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής έξι σταδίων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2022.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν μεταπτυχιακό δίπλωμα σε έναν από τους τομείς των Φυσικών Επιστημών, των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Πληροφορικής, της Μηχανικής ή και της Ιατρικής. Απαιτούνται τρία χρόνια εργασιακής εμπειρίας και είναι απαραίτητη η άπταιστη γνώση αγγλικών και μιας ακόμα ευρωπαϊκής γλώσσας σε καλό επίπεδο.

Οτιδήποτε άλλο σχετικό θα προσμετρηθεί θετικά, όπως για παράδειγμα η κατοχή διπλώματος πιλότου. Το όριο ηλικίας είναι τα 40 έτη, προκειμένου ο κάθε αστροναύτης να μπορέσει να συμμετάσχει σε δύο αποστολές έως τα 50 του και ο μισθός θα κυμαίνεται από 4.000 ώς 10.000 ευρώ τον μήνα.

“Ο ιδανικός υποψήφιος πρέπει να έχει τη δυνατότητα να παραμένει ψύχραιμος υπό πίεση και να θέλει να δουλεύει πέραν των ωραρίων εργασίας!” είπε ο Ντέιβιντ Πάρκερ, διευθυντής του Τμήματος Ρομποτικής του ESA.

Σημειώνεται ότι η ESA θα προσλάβει για πρώτη φορά άτομα με αναπηρία για τις αποστολές της που διεξάγονται τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πενθήμερο πένθος στο Ιράν μετά τον θάνατο Ραϊσί- Ορίστηκε μεταβατικός πρόεδρος 

Έρχεται η Καμπούλ Νο2 (ή η Σαϊγκόν Νο3);

Κίνα: Επίθεση σε δημοτικό σχολείο-Δύο νεκροί και 10 τραυματίες

Μενίδι: Στον ανακριτή ο 50χρονος γυναικοκτόνος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα