ΑΘΗΝΑ
00:11
|
20.04.2024
Η συνέντευξη του πρώτου ανθρώπου που προχώρησε σε μήνυση κατά γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού για τον βιασμό του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Μου πέρασε ότι το θέλω όλο αυτό. Ότι μου αρέσει”, λέει 40χρονος Βασίλης, ο πρώτος που πήρε την απόφαση να καταθέσει μήνυση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού, κατηγορώντας τον για τον βιασμό του και την επί τέσσερα χρόνια σεξουαλική κακοποίησή του. 

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha, ο Βασίλης, περιέγραψε πώς βρέθηκε να γνωρίζει τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη σε ηλικία 15 ετών και πώς τον παρέσυρε σε μια κατάσταση, διάρκειας τεσσάρων ετών, που τον έχει στιγματίσει, όπως είπε, για όλη του τη ζωή.

Ο Βασίλης, ο οποίος ζει μόνιμα στο εξωτερικό, σημείωσε πως με τη βοήθεια της δικηγόρου του Μαρίας Κουρτέση, βρήκε το κουράγιο να μιλήσει ανοιχτά για όσα βίωσε και αποφάσισε να τον καταγγείλει για βιασμό και ασέλγεια, κινούμενος νομικά. 

 “Μου πέρασε ότι το θέλω όλο αυτό. Ότι μου αρέσει. Επειδή είχα ήδη αναζητήσει τη σεξουαλική μου ταυτότητα, λέγοντάς μου αυτός αυτά τα πράγματα, ένιωθα ότι είναι δική μου απόφαση να συμμετέχω σε όλο αυτό. Αυτός ήταν 31 τότε (…) Ζευγάρι δεν ήμασταν σε καμία περίπτωση, αν κι εγώ αυτό νόμιζα στην αρχή, ήμουν ένα παιδάκι και ακολουθούσα. Για να με ξεγελάσει, να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου, από τα λίγα πράγματα που κάναμε εκτός σπιτιού, με πήγε στο γήπεδο όπου μου είχε πει ‘είμαστε σαν πατέρας και γιος’. Ένοιωθα την προσοχή του επάνω μου κι έλεγα ότι ενδιαφέρεται για μένα”.

“Επί τέσσερα χρόνια με κακοποιούσε και ήταν πολύ χειριστικός. Βλεπόμασταν σπάνια κι όταν βλεπόμασταν ήταν στο σπίτι του. Όσο περνούσε ο καιρός μαζί του, άρχισε να μου προτείνει να συνευρεθούμε σεξουαλικά και με άλλα άτομα, με άλλους μαθητές του”.

Ο Βασίλης προσθέτει: “ Όταν έγινα 31 ετών κατάλαβα ότι ήμουν θύμα κακοποίησης. Τον παιδεραστή μου πλέον δεν τον φοβάμαι, αυτός πρέπει να με φοβάται” και προτρέπει όσους και όσες έχουν υποστεί σεξουαλική βία να σπάσουν τη σιωπή τους.  “Λείπω πολλά χρόνια στο Λονδίνο και γύρισα στην Ελλάδα. Θα γύριζα τη γη και τον ουρανό για να κάνω αυτή τη μήνυση. Ήθελα να εκπροσωπηθώ από έναν δικηγόρο και όχι να το καταγγείλω στα social media”, είπε μεταξύ άλλων. “Τα τελευταία χρόνια μου είχε δημιουργηθεί πάρα πολύ η ανάγκη να το μοιραστώ και είχα πει στους φίλους μου την ιστορία για να τη διαδώσουν. Έψαχνα ανθρώπους που να έχουν ζήσει τα ίδια από τον συγκεκριμένο άνθρωπο”.

Στην εκπομπή παρενέβη και η δικηγόρος του Βασίλη, η οποία διευκρίνισε πως τα αδικήματα που καταγγέλλει ο εντολέας της έχουν παραγραφεί, καθώς αφορούν συμβάντα που έλαβαν χώρα το διάστημα 1995 – 1998. Εξήγησε, ωστόσο, πως το εν λόγω δικόγραφο περιλαμβάνει “ονόματα και περιστατικά”, πληροφορίες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην εισαγγελική έρευνα.

Πηγή: Εφ.Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα