ΑΘΗΝΑ
00:46
|
20.01.2022
Ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε σήμερα εκτελεστικό διάταγμα που αναιρεί την πράξη αποχώρησης του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επισημοποιήθηκε σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά την ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν στα Ηνωμένα Έθνη ότι οι ΗΠΑ επιστρέφουν στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, 107 ημέρες μετά την αποχώρησή τους.

Ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε σήμερα εκτελεστικό διάταγμα που αναιρεί την πράξη αποχώρησης του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ.

Η διοίκηση του Τραμπ είχε ανακοινώσει την αποχώρηση από τη συμφωνία το 2019, αλλά η απόφαση έγινε εκτελεστή στις 4 Νοεμβρίου του 2020.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε χθες ότι η επανάκαμψη των ΗΠΑ “είναι από μόνη της πολύ σημαντική”.

Πλέον οι παγκόσμιοι ηγέτες αναμένουν να ακούσουν από την Ουάσινγκτον τους επόμενους μήνες σχετικά με τον αμερικανικό στόχο για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2030.

Η Συμφωνία του Παρισιού είναι μια συμφωνία στο πλαίσιο της Σύμβασης Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, που ασχολείται με την μείωση των εκπομπών αερίου, την προσαρμογή και τις οικονομικές της λεπτομέρειες, η οποία υπογράφηκε το 2016. Στη λίστα των χωρών που δεν έχουν επικυρώσει τη συμφωνία, βρίσκονται το Ιράν, η Τουρκία και το Ιράκ.

Η Συμφωνία του στοχεύει μακροπρόθεσμα στην σταθεροποίηση της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας σε επίπεδα κάτω των 2 βαθμών Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, προωθώντας την σταθεροποίηση της ανόδου κάτω του 1.5 βαθμού, καθώς αυτό θα μειώσει σημαντικά τους κινδύνους και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πληροφορίες για ρουκέτες από το Λίβανο στο Ισραήλ

Και βαλλιστικούς πυραύλους έριξαν οι Χούθι στο Άμπου Ντάμπι

Στο Ισραήλ αύριο ο υπουργός Άμυνας

Στον Άλμπερτ Μπουρλά το εβραϊκό βραβείο Genesis

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα