ΑΘΗΝΑ
15:16
|
20.04.2024
Η απόφαση να "κλειδώσει" ο Δήμος Ευόσμου – Κορδελιού πάρθηκε μετά από τον εντοπισμό κρουσμάτων της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε σκληρό lockdown θα περάσουν το Ηράκλειο Κρήτης και ο Δήμος Ευόσμου – Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την εισήγηση των λοιμοξιωλόγων που συνεδριάζουν αυτή την ώρα.

Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εισήγηση να “κλειδώσει” ο Δήμος Ευόσμου – Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη έγινε μετά από τον εντοπισμό εξαιτίας 11 κρουσμάτων της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Ευόσμου-Κορδελιού, Κλεάνθης Μανδαλιανός, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος του διευκρίνισε ότι υπάρχει μεν εισήγηση για καθολικό lockdown της περιοχής αλλά όχι απόφαση. 

“Επικοινώνησα ευθύς με τον υφυπουργό, κ. Νίκο Χαρδαλιά και μου διευκρίνισε ότι αυτή είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ενώ δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η απόφαση της κυβέρνησης. Δεν έχει κλειδώσει το lockdown για την περιοχή μας”, δήλωσε στο grtimes.

Eπιπλέον, δεν αποκλείεται να υπάρξει εισήγηση για επικαιροποίηση των οδηγιών για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και νέες συστάσεις προς τους πολίτες για τη χρήση διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης) ή και τριπλής στρώσης υφασμάτινης μάσκας, σε χώρους με υψηλό συγχρωτισμό (μέσα συγκοινωνίας, σούπερ μάρκετ κ.α.).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα