ΑΘΗΝΑ
12:45
|
20.04.2024
Αντίθετα αίρονται τα αυστηρότερα μέτρα σε Θήρα, Άγιο Νικόλαο Κρήτης, Ζάκυνθο,Εορδαία και Σπάρτη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο χάρτη των περιοχών που χρωματίζονται επιδημιολογικά με “βαθύ κόκκινο” εισέρχονται από αύριο ο Δήμος Καλυμνίων και ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, όπου τα δύο τρίτα των κρουσμάτων οφείλονται στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του ιού.

Το ολικό λοκντάουν στους δύο δήμους προβλέπεται να διαρκέσει ως τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου.

Σε ανακοίνωση που έκανε κατά την απογευματινή τακτική ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επικαλέστηκε την αύξηση των επιδημιολογικών δεδομένων στους δύο δήμους λόγω των πιο συχνών κρουσμάτων με τη βρετανική και νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του ιού Covid-19.

Σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο») παραμένουν Αχαΐα, Εύβοια, Μύκονος και Αττική, μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, εκτιμώντας πως στις δύο πρώτες περιοχές παρατηρείται μια σταθεροποίηση.

Αντίθετα, αίρονται τα μέτρα σε Θήρα, Άγιο Νικόλαο Κρήτης, Δήμο Ζακύνθου, Δήμο Εορδαίας, Δήμο Σπάρτης Λακωνίας.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου διαπιστώθηκε σταθεροποίηση των κρουσμάτων στην Αττική, όπου καταγράφονται σχεδόν τα μισά από τα κρούσματα που αναφέρονται σε όλη τη χώρα. Εξαίρεση ωστόσο αποτελούν οι περιπτώσεις της Σαλαμίνας και της Τροιζηνίας. Σταθεροποίηση των κρουσμάτων παρατηρητείται ταυτόχρονα σε Αχαϊα και Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου, καταγράφηκαν 1460 τέτοιες περιπτώσεις, εκ των οποίων δύο εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα