ΑΘΗΝΑ
00:35
|
19.04.2024
Παραδίδουν επίσημα τους τίτλους και τα καθήκοντά τους ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν πρόκειται να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους απέναντι στη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου και ως εκ τούτου χάνουν τους τίτλους τους.

“Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ επιβεβαίωσαν στην Αυτού Μεγαλειότητα, τη Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ Β΄ ότι δεν θα επιστρέψουν ως εργαζόμενα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας” αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Παλάτι. “Μετά από συνομιλίες με τον Δούκα, η Βασίλισσα επιβεβαίωσε, ότι όταν απομακρυνόμαστε από το έργο της Βασιλικής Οικογένειας δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε με τις ευθύνες και τα καθήκοντα, που συνοδεύουν μια δημόσια ζωή. Οι στρατιωτικές τιμές και οι βασιλικές προστασίες του Δούκα και της Δούκισσας θα επιστραφούν επομένως στην Αυτού Μεγαλειότητα, προτού αναδιανεμηθούν μεταξύ των εργαζομένων μελών της Βασιλικής Οικογένειας. Ενώ όλοι λυπούνται για την απόφασή τους, ο Δούκας και η Δούκισσα παραμένουν πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειας” καταλήγει η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Υπενθυμίζεται ότι η Αμερικανίδα, πρώην ηθοποιός, Μέγκαν Μαρκλ και ο σύζυγός της πρίγκιπας Χάρι, ανακοίνωσαν την οικονομική τους ανεξαρτησία από τη βρετανική μοναρχία τον Ιανουάριο του 2020. Η έξοδος του ζεύγους, η οποία έχει μείνει γνωστή ως Megxit (παραπέμποντας στην έξοδο των Βρετανών από την ΕΕ, Brexit) επισημοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο με την προοπτική να γίνει μια επανεξέταση της όλης υπόθεσης μετά από 12 μήνες. Το διαζύγιο του Χάρι και της Μέγκαν από τη βασιλική οικογένεια είναι πλέον τελεσίδικο.

Οι στρατιωτικοί, κοινοπολιτειακοί και φιλανθρωπικοί σύλλογοι που βρίσκονταν στον τομέα των ευθυνών του ζεύγους των Σάσεξ και επιστρέφουν στον έλεγχο της Βασίλισσας είναι μεταξύ άλλων το Βασιλικό Ναυτικό, η ένωση ράγκμπι, το Βασιλικό Εθνικό Θέατρο και η Ένωση Πανεπιστημίων της Κοινοπολιτείας.  

Ο πρίγκιπας Χάρι και η οικογένειά του, η σύζυγος Μέγκαν Μαρκλ και ο γιος του Άρτσι, κατοικούν στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας από πέρυσι αφού ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από τα βασιλικά καθήκοντα. Πριν από πέντε ημέρες το ζευγάρι ανακοίνωσε τον ερχομό του δεύτερου παιδιού τους μέσω εκπροσώπου του.  “Επιβεβαιώνουμε ότι ο Άρτσι θα γίνει μεγάλος αδελφός», αναφέρει η δήλωση.

“Όλοι μπορούμε να μπορούμε να ζούμε υπηρετώντας το γενικό καλό. Το να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στην κοινωνία είναι κάτι το παγκόσμιο”, απάντηση των Μέγκαν και Χάρι στην ανακοίνωση της “έξωσής” τους από το Μπάκιγχαμ.

Με πληροφορίες από το BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα