ΑΘΗΝΑ
09:15
|
20.04.2024
Αποποιήθηκε την ευθύνη ισχυριζόμενη ότι δεν γνώριζε τον Λιγνάδη και ότι τον συνάντησε μία φορά το 2014.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη μίλησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη σε συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποποιούμενη για άλλη μία φορά την ευθύνη και ισχυριζόμενη πως ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου δεν ήταν ποτέ φίλος της, πως τον γνώρισε το 2014 και πως πρόκειται για έναν πολύ επικίνδυνο άνθρωπο που τους “εξαπάτησε”.

“Το μάθαμε τώρα, δεν το γνωρίζαμε πριν…Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη και όχι την προσωπική του ζωή” ισχυρίστηκε, τονίζοντας ότι δεν γνώριζε τον Δημήτρη Λιγνάδη και ότι τον συνάντησε μια μόνο φορά το 2014.

Μιλώντας σε ενημέρωση στους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη ισχυρίστηκε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ προσωπικός της φίλος και πως ο ίδιος δεν προέκυψε ξαφνικά το 2019 αλλά πως είχε μια σχέση αδιάληπτη με το Εθνικό Θέατρο.

Επίσης, από τους καταγγελλόμενους κατονόμασε μόνο τον Παύλο Χαϊκάλη θυμίζοντας ότι ήταν υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Επιχειρώντας να αποποιηθεί κάθε πολιτική ευθύνη είπε:

“Ήρθε η ώρα να σπάσει η σιωπή. Να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό. Να μην ανεχτούμε να υπάρξουν άλλα θύματα. Στο υπουργείο Πολιτισμού είναι δεδομένο ότι όπου χρειαστεί θα ανανεωθεί το θεσμικό πλαίσιο και θα μπουν κανόνες που θα καθορίζουν με ακρίβεια τις διευθυντικές θέσεις. Δεν έχει κανείς το ελευθέρας να κατακεραυνώνει κανενός την προσωπικότητα. Έχω προτείνει να υπάρξει αναγνώριση των καλλιτεχνικών σχολών. Πρέπει να δούμε με έναν διαφορετικό τρόπο τις εργασιακές σχέσεις”.

“Προσωπικός μου φίλος ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ. Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019. Ο κ. Λγινάδης έχει μια σχέση αδιάληπτη με το Εθνικό Θέατρο.

Η πρωταγωνίστρια του στους Πέρσες ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου. Τότε δεν είδα ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα” είπε η υπουργός.

Όταν τοποθετήσαμε τον Λιγνάδη στη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου βγάλαμε προκήρυξη. Με αντίστοιχες προκηρύξεις θα τοποθετούνται οι διευθυντές των οργανισμών.

Ακούω ότι η βασική κατηγορία είναι ότι τον συγκαλύψαμε. Τι να συγκαλύψουμε; Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Αν αυτοί ήξεραν. Αυτοί συγκάλυψαν. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη και όχι την προσωπική του ζωή” ισχυρίζεται.

“Από την στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε. Με υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά. Ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του αυτός εξακολουθούσε να επιμένει. Όταν παραιτήθηκε, ήταν μετά την συνέντευξη του Ν.Σ”, είπε.

Οσον αφορά στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να παρατηθεί απάντησε: “Δεν συγκαλύψαμε τίποτα, δεν πέρασε χρόνος διότι η καταγγελία με όνομα και επώνυμο, θύτη και θύματος προέκυψε χθες τα ξημερώματα. Αλλά για το συνεχές αίτημα παραίτησής από τον πρώην Πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ, έχω απλώς να σχολιάσω ότι ο κύριος Τσίπρας και συνεργάτες του συστηματικά ζητάνε δυο τρεις παραιτήσεις υπουργών την εβδομάδα”.

Η υπουργός Πολιτισμού επιτέθηκε και στην Έλενα Ακρίτα διαβάζοντας παλαιότερα θετικά σχόλια που είχε κάνει για παραστάσεις του Δημήτρη Λιγνάδη.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Πολιτισμού, όλο αυτό το διάστημα σιωπούσε μην αναφέροντας τις αιτίες παραίτησης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να ασχολείται με φήμες.

Αλλάζοντας πλεύση κάτω από το βάρος των καταγγελιών που έχου φτάσει στον εισαγγελέα ζητά κατόπιν εορτής την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο.

Να σημειωθεί ότι σήμερα κατατέθηκε και δεύτερη μήνυση για βιασμό ανηλίκου σε βάρους του διαβόητου σκηνοθέτη και ηθοποιού κατά του οποίου κατατέθηκε και η πρώτη μήνυση από τον 40χρονο σήμερα Βασίλη για βιασμό από την ηλικία των 15 ετών.

Επιπλέον, με νέες καταγγελίες η δικηγόρος του 40χρονου Βασίλη, περιγράφει τη δράση του καταγγελλόμενου από το 1995 έως το 2017 υποστηρίζοντας πως άλλοι δύο νεαροί άντρες σήμερα, είναι σημαντικοί μάρτυρες στην υπόθεση και αναμένεται να καταθέσουν ή και να προχωρήσουν σε μηνύσεις, ενώ τουλάχιστον οκτώ ακόμα άτομα έχουν μιλήσει με τον Βασίλη και τη δικηγόρο για αντίστοιχες εμπειρίες με τον γνωστό σκηνοθέτη-ηθοποιό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα