ΑΘΗΝΑ
03:18
|
26.04.2024
Αποκαλύπτονται από τη δικηγόρο του 40χρονου Βασίλη, του πρώτου μηνυτή για κακοποιήσεις στον χώρο του θεάτρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με νέες καταγγελίες η δικηγόρος του 40χρονου Βασίλη, που πρώτος όχι μόνο έλυσε τη σιωπή του αλλά και κινήθηκε νομικά σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού, περιγράφει τη δράση του καταγγελλόμενου από το 1995 έως το 2017 υποστηρίζοντας πως είχε μέθοδο για να χειραγωγεί τους ανήλικους.

Η Μαρία Κούρτεση τόνισε ότι έχει γίνει αποδέκτης πολλών άλλων καταγγελιών για το ίδιο άτομο και ότι οι εξελίξεις δρομολογούνται άμεσα. Σύμφωνα με τη δικηγόρο έχει στα χέρια της μαρτυρίες που ξεκινούν από το 1995 η πρώτη έως το 2017 η τελευταία, δηλαδή πηγαίνουν σε βάθος 22 ετών. Διευκρινίζει ότι εκτός από τον εντολέα της, Βασίλη, άλλοι δύο νεαροί άντρες σήμερα, είναι σημαντικοί μάρτυρες στην υπόθεση και αναμένεται να καταθέσουν ή και να προχωρήσουν σε μηνύσεις, ενώ τουλάχιστον οκτώ ακόμα άτομα έχουν μιλήσει με τον Βασίλη και τη δικηγόρο για αντίστοιχες εμπειρίες με τον γνωστό σκηνοθέτη-ηθοποιό.

Τα δύο νέα πρόσωπα είναι αλλοδαποί, δηλαδή έχουν το προφίλ μετανάστη – πρόσφυγα. “Τα παιδιά που ήρθαν σε εμένα, μετά τον Βασίλη είναι παιδιά αλλοδαπά και συνδέονται με αυτά που λένε οι γείτονες για το σπίτι του Μεταξουργείου”, τόνισε η κ. Κούρτεση στην ιστοσελίδα newsit.gr. Ήταν ανήλικοι την εποχή της σχέσης τους με τον σκηνοθέτη. Αυτό που διαπιστώνεται από τις μαρτυρίες είναι ότι ο καταγγελλόμενος είχε μια κοινή μέθοδο απέναντι στα “θύματά” του. “Είναι όλα το ίδιο βαριά περιστατικά και ιδίας μεθόδευσης. Ίδιου συναισθηματικού χειρισμού. Ήταν ‘κασέτα’ η μέθοδος. Στη μια περίπτωση από τις δύο συνέβαινε και εκεί επί σειρά. ετών. Ήταν 4 χρόνια- από τα 16 του ως τα 19 περίπου. Δεν είναι τυχαίο αυτό το στοιχείο. Αυτό που βλέπω εγώ εδώ, σε όλες τις περιπτώσεις που φτάνουν σε εμένα, είναι παιδιά που λένε: ‘Α και εσένα αυτό σου έλεγε;, ‘A και εσένα αυτό το δώρο σου έδινε;’, ‘Α και εσένα για αυτό σου είπε;’. Για αυτό έχουν σημασία εδώ και οι πολλές καταγγελίες. Είναι συγκλονιστική η επαλήθευση των περιστατικών. Με ένα τρόπο τα κρατούσε αυτά τα παιδιά δέσμια”.

Επίσης, σύμφωνα με τη δικηγόρο, ο σκηνοθέτης έχανε το ενδιαφέρον του για τα πρόσωπα μετά την ενηλικίωσή τους. “Οκτώ στα 10 περιστατικά που έχω δεχτεί εγώ εδώ τηλεφωνικά, ήταν ανήλικα τότε. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι μέχρι τα 18 ασχολούνταν ο καταγγελλόμενος με αυτά τα παιδιά, μετά μάλλον δεν είχαν ενδιαφέρον για αυτόν”, είπε η δικηγόρος.

Σύμφωνα με την κ. Κούρτεση είναι λογικό που δεν έχει κληθεί ακόμα o μηνυόμενος. Αυτό, όπως εξηγεί η ίδια, δεν έχει να κάνει με αδράνεια της εισαγγελικής αρχής σε αυτή την υπόθεση που είναι ογκωδέστατη, αλλά με το ότι πρέπει να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία.

“Οι άνθρωποι αυτοί είναι φοβισμένοι. Είναι φοβερό αυτό το πράγμα με τον φόβο” λέει χαρακτηριστικά η κ. Κούρτεση και συμπληρώνει: “Τον Βασίλη πάντως τον ικανοποιεί ότι έχει μπει το νερό στο αυλάκι. Όλοι ευελπιστούμε για το καλύτερο αλλά μέχρι στιγμής όλα τα θύματα τα ικανοποιεί ότι υπάρχει διερεύνηση των περιστατικών, ότι δεν μένουν πια στο σκοτάδι. Το τεράστιο πρόβλημα όμως σε αυτά είναι η παραγραφή. Πρέπει να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη, ειδικά για τη μια περίπτωση, μέχρι τέλη Φεβρουαρίου μάλιστα!”.

H κ. Κούρτεση, πρόσθεσε στο newsit.gr τονίζει πως για θεσμικούς και δεοντολογικούς λόγους δεν θέλει να πει το όνομα του θύτη διότι αυτό απαγορεύεται. Όπως όμως σημειώνει: “Το όνομα του το έχω γράψει φαρδύ πλατύ στη  μήνυση. Μιλάμε πάντως για πολλά χρόνια δράσης –από το 1995 έως το 2017”.

Πηγή: Newsit.gr, Ta Nea

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα