ΑΘΗΝΑ
07:32
|
26.04.2024
"Από τη στιγμή που δεν είσαι με τα θύματα και 'συγκαλύπτεις' τον 'βασανισμένο καλλιτέχνη' που τα πάθη του τον οδηγούν σε λάθη, καλύτερα να σιωπήσεις".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βολές κατά του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, εκτόξευσε ο Αλεξανδρος Μπουρδούμης μετά τις δηλώσεις του πρώτου στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης τον καλεί να “σωπάσει” στηλιτεύοντας το γεγονός ότι ο Μαρκουλάκης δεν τάσσεται απευθείας στο πλευρό των θυμάτων.

“Από τη στιγμή που δεν είσαι με τα θύματα και ‘συγκαλύπτεις’ τον ‘βασανισμένο καλλιτέχνη’ που τα πάθη του τον οδηγούν σε λάθη, καλύτερα να σιωπήσεις”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

“O Kωνσταντίνος Μαρκουλάκης μας εγκαλεί να μη συμμετέχουμε στα μέσα μαζικής δικτύωσης και να συζητάμε για ένα θέμα που πλέον τυραννά όχι μόνο το θέατρο αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Γιατί μας βάζει σε τάξη ενώ ο ίδιος χρησιμοποιούσε κατά κόρον αυτά τα μέσα για να εκθέσει τις απόψεις του και να εκτεθεί ο ίδιος; Δεν γνωρίζει ότι αν αυτά τα κορίτσια και τα αγόρια δεν εξέθεταν τους εαυτούς τους εκεί, τίποτα από όλα αυτά δεν θα γινόταν;” προσθέτει ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης σε ανάρτησή του στο Instagram.

“Αναγάγει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σε θεώρημα την παιδεραστία ως μια παραβατική/παραγωγική/ αυτοκαταστροφική συμπεριφορά ξεθάβοντας τον Debussy, αν και υπάρχουν πιο ηχηρά ονόματα στην πιάτσα. Είναι αν μη τι άλλο λυπηρό. Από τη στιγμή που δεν είσαι με τα θύματα και ‘συγκαλύπτεις’ τον ‘βασανισμένο καλλιτέχνη’ που τα πάθη του τον οδηγούν σε λάθη καλύτερα να σιωπήσεις,” καταλήγει ο ηθοποιός.

Νωρίτερα ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης είχει δηλώσει σχετικά με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο τερέν του θεάτρου, ότι παρ’ ότι επικροτεί τη στάση των θυμάτων, θεωρεί ότι απ’ όλους τους υπόλοιπους “χρειάζεται ψυχραιμία”, τονίζοντας επίσης ότι “η μόνη οδός” για τις καταγγελίες “είναι η θεσμική οδός (το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών που οργανώνεται εξαιρετικά, ο εισαγγελέας)” κι όχι “οι καταγγελίες στα κοινωνικά δίκτυα και τα κανάλια.”

Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν είναι βέβαιος για τίποτα πέρα από τις δικές του πράξεις: “Oι δικές μου πράξεις είναι οι μόνες που γνωρίζω με βεβαιότητα. Δεν μπορώ λοιπόν να κατηγορήσω ή να υπερασπιστώ κανέναν. Μπορώ μόνο να πω ότι αν ο,τιδήποτε, απ’ οποιονδήποτε, συνέβαινε μπροστά μου, θα είχα το θάρρος να το αντιμετωπίσω. Και είναι ευνόητο πως καταδικάζω κάθε ενδεχόμενη παραβατική συμπεριφορά. Ο λόγος που εμπλέκεται το όνομά μου από κάποιους, σε μένα είναι παντακάθαρος, άσχετος απ’ το θέατρο, τις φιλίες και τις συνεργασίες μου. […] κάθε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει. Δεν με πειράζει. Παραμένω ψύχραιμος, ελπίζοντας αυτή η επώδυνη στιγμή να οδηγήσει -όχι μόνο το θέατρο, αλλά την κοινωνία μας συνολικά- σε μια πιο φωτεινή εποχή”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα