ΑΘΗΝΑ
00:46
|
25.04.2024
οβαρές καταγγελίες για άσκηση βίας στους αθλητές που προπονούσε αποκαλύφθηκαν εις βάρος του Ολυμπιονίκη Πίτερ Όπεγκαρντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοβαρές καταγγελίες για άσκηση βίας αποκαλύφθηκαν εις βάρος του διακεκριμένου προπονητή καλλιτεχνικού πατινάζ και πρώην χάλκινου Ολυμπιονίκη, Πίτερ Όπεγκαρντ.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο Πίτερ Όπεγκαρντ φέρεται να έχει ασκήσει επανειλημμένα βία στο παρελθόν εις βάρος αθλητών και αθλητριών που προπονούσε, με αποκορύφωμα να δαγκώσει μια ανήλικη αθλήτρια πριν απο περίπου οκτώ χρόνια, όταν ένα λάθος της πάνω στην προπόνηση τον εξόργισε. Επίσης κατηγορείται ότι έριχνε καυτά ροφήματα στους αθλητές του.

Η καταγγέλουσα, Tζέσικα Πφαντ, δήλωσε ότι ήταν 15 ετών το 2013, όταν έλαβε χώρα το περιστατικό. “Με βοηθούσε να λάβω τη σωστή θέση στον πάγο για να μου δείξει πώς να πραγματοποιήσω ένα άλμα. Και τα δυο του χέρια με κρατούσαν, όταν ξαφνικά έσκυψε πάνω μου και με δάγκωσε στο πάνω μέρος του δεξιού μου χεριού, κοντά στον δικέφαλο” αποκαλύπτει στο USA Today Sports.

“Θυμάμαι ότι με παραξένεψε πολύ αυτή η ενέργειά του. Πήγα σπίτι μελανιασμένη, και με το σημάδι μιας δαγκωνιάς στο χέρι μου. Η μαμά μου πρόσεξε τα ίχνη των δοντιών του πάνω στο δέρμα μου”, συνεχίζει, τονίζοντας ότι το σημάδι έμεινε πάνω της περίπου μια εβδομάδα.

Αν και συζήτησε με τη μητέρα της το ενδεχόμενο να καταγγείλουν το περιστατικό, τελικά αποφάσισαν να μην το κάνουν για να μην επηρεαστεί η οικογένεια του Όπεγκαρντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προπονητής είναι παντρεμένος με την Κάρεν Κουάν, διάσημη αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ τη δεκαετία του ’90. Στην οικογένεια της Κουάν ανήκει το παγοδρόμιο της Αρτέσια στην Καλιφόρνια. Σήμερα το ζευγάρι βρίσκεται σε διάσταση. 

Σύμφωνα με τη NYP, ο αρμόδιος οργανισμός SafeSport διεξάγει έρευνα εδώ και μήνες για τη συμπεριφορά του Όπεγκαρντ το διάστημα που εργαζόταν ως προπονητής στην Αρτέσια, από το 2005 έως το 2018.

Μάρτυρες που μίλησαν στον SafeSport υπό καθεστώς ανωνυμίας κατήγγειλαν ότι ο 61χρονος σήμερα Όπεγκαρντ, που είχε κερδίσει χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, πετούσε καυτό νερό και καφέ στους αθλητές που προπονούσε.

H αθλήτρια αποχώρησε από το παγοδρόμιο της Αρτέσια το 2014 και προπονείται πλέον στη Φλόριντα. Έχει μιλήσει με ερευνητές του SafeSport αλλά δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε επίσημη καταγγελία εις βάρος του Όπεγκαρντ.

Η ομοσπονδία US Figure Skating, σε δήλωση στο USA Today Sports, αναφέρει ότι ενθαρρύνει οποιονδήποτε έχει πέσει θύμα κακοποίησης να υποβάλει καταγγελία στην αστυνομία, το αμερικανικό κέντρο SafeSport ή τον σύλλογο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα