ΑΘΗΝΑ
18:09
|
17.01.2022
Το εμβόλιο είναι η “υπεύθυνη επιλογή” σύμφωνα με το διάταγμα του Καρδινάλιου Τζουζέπε Μπερτέλο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υποχρεωτικός θα είναι ο εμβολιασμός όλων των εργαζομένων στην έδρα της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας με το Βατικανό να προειδοποιεί ότι όσοι αρνηθούν να λάβουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να απολυθούν και να χάσουν τη δουλειά τους.

Το επτά σελίδων διάταγμα του Καρδινάλιου Τζουζέπε Μπερτέλο, επικεφαλής της κυβερνητικής επιτροπής της Πόλης του Βατικανού, χαρακτηρίζει το εμβόλιο ως την “υπεύθυνη επιλογή” και προβλέπει ότι αυτοί που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο χωρίς βάσιμους λόγους θα υπόκεινται σε ειδική πρόβλεψη ενός νόμου του 2011 που αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργαζομένων. Ο εν λόγω προβλέπει “πειθαρχικές κυρώσεις” για όλους τους αρνητές των “προληπτικών μέτρων” του Βατικανού.

Όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας ίσως μεταφερθούν σε άλλο πόστο, όπου υποτίθεται ότι θα έρχονται σε επαφή με λιγότερο κόσμο, αλλά θα λαμβάνουν τον ίδιο μισθό, ακόμα και η νέα θέση αποτελεί υποβάθμιση.

Το διάταγμα του Καρδινάλιου Μπερτέλο υπεγράφη στις 8 Φεβρουαρίου και αναρτήθηκε στη συνέχεια στην ιστοσελίδα του κυβερνείου. Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, πάπας Φραγκίσμος Α΄, είναι υπέρμαχος των εμβολίων ως μέσου για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού. “Είναι μια ηθική επιλογή διότι ρισκάρεις την υγεία του, τη ζωή σου, αλλά ρισκάρεις και τις ζωές των άλλων”, δήλωσε σε συνέντευξή του σε ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό τον περασμένο μήνα.

Ο χώρος των εμβολιασμών στο Βατικανό

Το Βατικανό κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 για τους δημοσιογράφους που θα συνοδεύσουν τον πάπα Φραγκίσκο στο ταξίδι του στο Ιράκ τον επόμενο μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ίδιος ο Μπερτέλο, που υπέγραψε το διάταγμα, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό τον Δεκέμβριο και τέθηκε σε απομόνωση. Στην Πόλη του Βατικανού έχουν καταγραφεί λιγότερα από 30 κρούσματα κορονοϊού, τα περισσότερα εκ των οποίων σε μέλη της Ελβετικής Φρουράς, που μένουν σε στρατώνες.

Η Πόλη του Βατικανού, το μικρότερο ανεξάρτητο έθνος-κράτος στον κόσμο, έχει πληθυσμό περίπου 800 ατόμων αλλά σε αυτήν απασχολούνται περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι.  Ο πάπας Φραγκίσκος εμβολιάστηκε με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech μία ημέρα μετά την επίσημη έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος στο Βατικανό, στις 13 Ιανουαρίου. Έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αργυρούπολη: Οι πρώτες δηλώσεις του 46χρονου που ξυλοκόπησε βάναυσα τη σύντροφό του

Κορονοϊός: Σοκ με 101 νεκρούς – 18.834 κρούσματα και 672 οι διασωληνωμένοι

Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά στο Γκας Ετζιόν

Κουτσούμπας: Καταρρέει η πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα