ΑΘΗΝΑ
18:28
|
26.04.2024
Η Ιρλανδία ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να εξετάσει το ενδεχόμενο του ανοίγματος των ξενοδοχείων πριν από τα μέσα του καλοκαιριού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιρλανδία δεν θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ξανανοίξει τον τομέα των ξενοδοχείων και της φιλοξενίας πριν από τα μέσα του καλοκαιριού, λόγω του υψηλού επιπέδου κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα, δήλωσε σήμερα στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RTE ο πρωθυπουργός Μιχόλ Μάρτιν.

Μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες και ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά για πολλούς μήνες στην Ιρλανδία, με το τελευταίο λοκντάουν σε εθνικό επίπεδο να υφίσταται από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Η χώρα έχει το 16ο υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων μεταξύ των 30 χωρών που παρακολουθούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στο νέο άνοιγμα της αγοράς καθώς περίπου το 90% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων φέρει το πιο μεταδοτικό στελέχους του ιού που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, και παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος των νεων μεταλλάξεων 

Η Ιρλανδία δήλωσε επίσης την Παρασκευή ότι έχει επιβεβαιώσει τα πρώτα κρούσματα που φέρουν μία άλλη μετάλλαξη, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βραζιλία, αλλά σημείωσε ότι η μετάδοση έχει περιοριστεί.

Η χώρα έχει καταγράψει 4.135 θανάτους που σχετίζονται με τον ιό, και σχεδόν οι μισοί από αυτούς χρονολογούνται μετά τις αρχές Ιανουαρίου.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Ιούνιο η δίκη Κασιδιάρη-Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Τραυματίας σε τροχαίο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα