ΑΘΗΝΑ
11:22
|
24.04.2024
«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο» αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή την σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου συνελήφθη, υπό το βάρος των καταγγελιών που έχουν έρθει στο φως τον τελευταίο καιρό, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία η σύλληψη έγινε σε εκτέλεση του εντάλματος που εκδόθηκε σε βάρος του από τις δικαστικές αρχές. Οι εισαγγελικές αρχές του απήγγειλαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, μετά την γνωστοποίηση για την έκδοση του εντάλματος, ο Δημήτρης Λιγνάδης παρουσιάστηκε αυτοβούλως μαζί με τον συνήγορο του, λίγο πριν από τις 19:00 του Σαββάτου στην Ασφάλεια Αττικής, όπου και πραγματοποιήθηκε η σύλληψη.

Σημειώνεται ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του του Εθνικού Θεάτρου, είχε μεταβεί στην Ασφάλεια και νωρίτερα, προκειμένου να ενημερωθεί αν είχε εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του, αλλά, αφού τον ενημέρωσαν ό,τι μέχρι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε ένταλμα, αποχώρησε, δηλώνοντας ότι ήταν στην διάθεση των αρχών.

Υπ. Δικαιοσύνης: Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη» αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή την σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

Το Ένταλμα σύλληψης

Η δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του γνωστού ηθοποιού αφορά δύο περιπτώσεις βιασμού εκ των οποίων η μία είναι εκείνη που καταγγέλθηκε με την χθεσινή μήνυση από 25χρονο αλλοδαπό.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης , ενώπιον της οποίας θα οδηγηθεί για την απολογία του.

Δημήτρης Λιγνάδης : Αρνείται όλες τις κατηγορίες, λέει ο δικηγόρος του

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη έκανε την πρώτη του δήλωση μετά τη σύλληψη του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Γεωργουλέα ο κ. «Λιγνάδης αρνείται όλες τις κατηγορίες», και επανέλαβε πως «θέσαμε εαυτόν στη διάθεση των αρχών», αναφέροντας πως είχαν πάει αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ νωρίτερα και αποχώρησαν, αφού τους είπαν ότι δεν υπήρχε ένταλμα.

«Όταν εκδόθηκε το ένταλμα παρουσιαστήκαμε αμέσως» είπε ο κ. Γεωργουλέας. «Άλλωστε εξ αρχής έχει δηλώσει σε όλη αυτή την ιστορία ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφτεί ούτε να διαφύγει» τόνισε.

«Θα λάβουμε την δικογραφία, θα τη μελετήσουμε και τα υπόλοιπα με την απολογία» δήλωσε ο δικηγόρος του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, προσθέτοντας πως «O κ. Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής στις εξηγήσεις του, με οργανωμένη σκέψη και οπωσδήποτε ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε αυτή τη θέση να συλλαμβάνεται».

Ο δικηγόρος επέλεξε να μην τοποθετηθεί περαιτέρω, μέχρι να λάβει γνώση της δικογραφίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέλλα: 15χρονος έσβησε τσιγάρο στο μάγουλο συμμαθητή του

Φλέσσα: Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί

Νεκρός 45χρονος στην 114ΠΜ στην Τανάγρα

Για να μην κλείσει, το «Αλεξάνδρα», το τελευταίο σινεμά της Καλλιθέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα