ΑΘΗΝΑ
07:56
|
24.04.2024
Διαδηλώσεις σε τουλάχιστον 70 πόλεις της Βραζιλίας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, με τους πολίτες να διεκδικούν την παραίτηση του Μπολσονάρου και άμεση πρόσβαση στα εμβόλια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Σάββατο (20/2) διαδηλωτές κινητοποιήθηκαν σε τουλάχιστον 70 πόλεις της Βραζιλίας, απαιτώντας άμεσο και δωρεάν εμβολιασμό για ολόκληρο τον πληθυσμό της χώρας, την ώρα που η χώρα μετρά πάνω από  244.000 θύματα λόγω του κορονοϊού από τον Μάρτιο του 2020. Παράλληλα, οι πολίτες ζητούν την απομάκρυνση του Προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου, ο οποίος έχει επιδείξει εξαιρετικά μειωμένα αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι διαδηλωτές/-τριες απαιτούν, επίσης, την επαναφορά του οικονομικού βοηθήματος λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα, το οποίο έχει ανασταλεί από την κυβέρνηση, την ώρα που εξαρτάται από αυτό η επιβίωση των 14 εκατομμυρίων ανέργων της χώρας.

Πάνω από 70 αιτήματα απομάκρυνσης του Προέδρου έχουν υποβληθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων της χώρας, με τις κατηγορίες της κακοδιαχείρισης της πανδημίας, της αστυνομικής βαρβαρότητας και των ρατσιστικών πρακτικών, της καταστροφής του τροπικού δάσους του Αμαζονίου και της φτωχοποίησης του πληθυσμού, καθώς εκτιμάται ότι 40 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι ζουν σε ακραία φτώχεια. 

Πηγή: telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα