ΑΘΗΝΑ
07:23
|
25.04.2024
H υπηρεσία Disney+ εισήγαγε τη σήμανση "προσβλητικό περιεχόμενο" για το "The Muppet Show" λέγοντας ότι η εκπομπή περιλαμβάνει στερεότυπα ή/και κακομεταχείριση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέντε σεζόν του “The Muppet Show” εμφανίστηκαν στην υπηρεσία Disney+ την Παρασκευή το βράδυ, ωστόσο πολλοί θεατές σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι ένα από τα αγαπημένα τους παιδικά θεωρείται πλέον ότι περιλαμβάνει προσβλητικό περιεχόμενο, καθώς σύμφωνα με μια προειδοποίηση της Disney, η εκπομπή περιλαμβάνει στερεότυπα και κακομεταχείριση ανθρώπων ή πολιτισμών.

Ο εταιρικός γίγαντας των περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων δήλωσε πως “το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει αρνητικές απεικονίσεις ή/και κακομεταχείριση ανθρώπων ή πολιτισμών. Αυτά τα στερεότυπα ήταν και τότε και τώρα λάθος. Αντί να καταργήσουμε αυτό το περιεχόμενο, θέλουμε να αναγνωρίσουμε τον βλαβερό του αντίκτυπο, να μάθουμε από αυτό και να πυροδοτήσουμε τη συζήτηση για να δημιουργήσουμε ένα πιο συμπεριληπτικό μέλλον μαζί.

Δεν αναφέρεται τι είναι αυτό που η Disney θεωρεί ότι προσβλητικό στο περιεχόμενο της παράστασης. Στο Muppet show απεικονίζoνται μειονότητες, συμπεριλαμβανομένων των Ασιατών και των ανθρώπων από τη Μέση Ανατολή, καθώς και ένας χαρακτήρας αστέγων που ονομάζεται “Oscar the grouch” που ζει σε ένα κάδο απορριμμάτων. Στην πέμπτη σεζόν, ο τραγουδιστής Johnny Cash παίζει επίσης μπροστά από μια ομοσπονδιακή σημαία.

Η προειδοποίηση “προσβλητικού περιεχομένου” εμφανίζεται επίσης πριν από τις ταινίες “Aristocats”, “Dumbo”, “Peter Pan” και “Swiss Family Robinson” στην υπηρεσία Disney+.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

War: What is it good for? Absolutely nothing

Ο καιρός σήμερα: Βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα