ΑΘΗΝΑ
06:47
|
25.04.2024
Ερευνα που διενεργήθηκε από τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ έδειξε ότι 1 στα 4 άτομα έχει υπάρξει θύμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερα από ένα στα τέσσερα άτομα που κατοικούν στην Ευρώπη έχουν υπάρξει  θύματα παρενόχλησης και 22 εκατομμύρια έχουν δεχτεί σωματική επίθεση κατά τη διάρκεια ενός έτους. Ωστόσο, τα θύματα εγκληματικών πράξεων συνήθως δεν υποβάλλουν καταγγελία και συχνά δυσκολεύονται να ασκήσουν τα δικαιώματά τους, ενώ ενδέχεται να θεωρούν ότι δεν θα ακουστεί η φωνή τους.” 

Τα παραπάνω έδειξε η πρώτη έρευνα αναφορικά με τις εμπειρίες του γενικού πληθυσμού στον τομέα της εγκληματικότητας, η οποία διενεργήθηκε από τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA). Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν με ποιον τρόπο η λήψη στοχευμένων μέτρων μπορεί να βοηθήσει τις κυβερνήσεις να στηρίξουν τα θύματα καθώς και να συνδράμει στην υποβολή καταγγελιών για τις εγκληματικές πράξεις και την απονομή δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Οργανισμός, “Η έκθεση του FRA με τίτλο «Crime, safety and victims’ rights (Εγκληματικότητα, ασφάλεια και δικαιώματα των θυμάτων)» θα πρέπει να καθοδηγεί τους εθνικούς φορείς χάραξης πολιτικής κατά την υλοποίηση των διεθνών τους δεσμεύσεων και της νομοθεσίας της ΕΕ για τα δικαιώματα των θυμάτων. Συμπληρώνει τη στρατηγική της ΕΕ για τα δικαιώματα των θυμάτων, η οποία έχει ως στόχο να δώσει στα θύματα εγκληματικών πράξεων τη δυνατότητα να καταγγέλλουν συχνότερα τις πράξεις αυτές. 

Η έκθεση αποτυπώνει τις απόψεις 35.000 ατόμων και τις εμπειρίες τους σε σχέση με τη βία, την παρενόχληση, τη διάρρηξη και την καταναλωτική απάτη, καθώς και τον αντίκτυπο των εμπειριών αυτών στα θύματα. Τα αποτελέσματα εξετάζουν επίσης τις απόψεις των πολιτών σχετικά με την ασφάλεια καθώς και την προθυμία τους να παρέμβουν ενεργά σε περίπτωση που γίνουν μάρτυρες εγκληματικής πράξης.

Η έκθεση αποτελεί μέρος μιας σειράς εκθέσεων που εξετάζουν τις απόψεις και τις εμπειρίες των πολιτών όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα. Τα ευρήματα βασίζονται σε απαντήσεις

της έρευνας του FRA για τα θεμελιώδη δικαιώματα, που συλλέχθηκαν από το σύνολο των κρατών μελών της ΕΕ, τη Βόρεια Μακεδονία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η έρευνα διεξήχθη από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2019”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα