ΑΘΗΝΑ
19:34
|
26.04.2024
Η Μαλαισία παρέλαβε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού και αναμένεται να ξεκινήσει την εκστρατεία εθνικού εμβολιασμού την Τετάρτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μαλαισία έλαβε σήμερα (21/1) την πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του Covid-19, γεγονός που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την  έναρξη της εκστρατείας του εθνικού εμβολιασμού την ερχόμενη Τετάρτη, νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, με τον Πρωθυπουργό Muhyiddin Yassin και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας Noor Hisham Abdullah να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν.

Η Μαλαισία στοχεύει να εμβολιάσει τουλάχιστον το 80% των 32 εκατομμυρίων πολιτών της μέσα στο έτος, καθώς είναι επιτακτική η ανάγκη αναζωογόνησης της οικονομίας, η οποία, λόγω των λοκντάουν σημείωσε το 2020 τη χειρότερη ύφεση των δύο τελευταίων δεκαετιών.

Η χώρα, που έχει καταγράψει 280.272 κρούσματα και 1.051 θανάτους, παρέλαβε 312.390 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, με περισσότερες δόσεις να αναμένονται κάθε δύο εβδομάδες, έως ότου παραδοθούν και οι 32 εκατομμύρια δόσεις που έχει εξασφαλίσει η χώρα από τις Pfizer/BioNTech. Επιπλέον, έως τις 27 Φεβρουαρίου, η Μαλαισία αναμένεται να παραλάβει εμβόλια της κινεζικής εταιρείας Sinovac Biotech, εφόσον εγκριθούν από την τοπική ρυθμιστική αρχή.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα