ΑΘΗΝΑ
00:36
|
16.04.2021
Μετά την επίτευξη πολύ υψηλού ποσοστού εμβολιασμού, το Ισραήλ ξεκινά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και το άνοιγμα της οικονομίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ ανοίγει εκ νέου την οικονομία του σήμερα (21/2) καθώς έχει εμβολιάσει πάνω από τον μισό πληθυσμό του.

Ενώ τα καταστήματα είναι ανοιχτά για όλους τους πολίτες, η πρόσβαση σε χώρους αναψυχής, όπως γυμναστήρια και θέατρα, περιοριζεται μόνο στους εμβολιασμένους ή σε όσους είχαν αναρώσει, έχοντας αποκτήσει ένα ποσοστό ανοσίας, το λεγόμενο “Green Pass”, που εμφανίζεται σε μια ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, οι συναγωγές, τα τζαμιά ή οι εκκλησίες είναι υποχρεωμένες να μειώσουν κατά το ήμισυ τον κανονικό αριθμό των πιστών τους.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την πρώτη επιβεβαίωση κρούσματος στο Ισραήλ, η σημερινή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αποτελεί μέρος του κυβερνητικού σχεδίου για το ευρύτερο άνοιγμα της οικονομίας τον επόμενο μήνα, ενώ ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου διεκδικεί την επανεκλογή του.

Το Ισραήλ έχει χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε περισσότερο από το 45% του πληθυσμού του 9 εκατομμυρίων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Το δοσολογικό σχήμα των δύο δόσεων μείωσε την μετάδοση του Covid-19 κατά 95,8%, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου.

Η χώρα έχει καταγράψει περισσότερα από 740.000 κρούσματα και 5.500 θανάτους από την ασθένεια, προκαλώντας κριτική για την αναποτελεσματική επιβολή των λοκντάουν από την κυβέρνηση Νετανιάχου, η οποία υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξει τέταρτο.

Στις πόλεις που η εξάπλωση του κορονοϊού φαίνεται να έχει τεθεί υπό έλεγχο, σήμερα οι μαθητές δημοτικού και οι μαθητές που βρίσκονται στα δύο τελευταία χρόνια σχολικής φοίτησης παρακολούθησαν τα μαθήματά. Οι μαθητές μέσης εκπαίδευσης αναμένεται να επιστρέψουν τον επόμενο μήνα, μετά από σχεδόν ένα έτος εξ αποστάσεως παρακολούθησης μαθημάτων.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θέλει και λίγο σόου το στραπάτσο

Κορονοϊός: Η Γαλλία ξεπέρασε το όριο των 100.000 θανάτων

Κόβουν το επίδομα για αιτούντες άσυλο που μένουν εκτός δομών

Χωρίς μάσκες από την Κυριακή στο Ισραήλ!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα