ΑΘΗΝΑ
12:44
|
25.04.2024
Η Ελβετία φέρεται να εξετάζει την πιθανότητα αποχώρησης από την συμφωνία με την AstraZeneca για την παράδοση εμβολίων κατά του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ελβετία φέρεται να εξετάζει την πιθανότητα αποχώρησης από την συμφωνία με την AstraZeneca για την παράδοση εμβολίων κατά του κορονοϊού, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας NZZ am Sonntag, επικαλούμενη την Ελβετική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η χώρα ζήτησε πρόσθετα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα του εμβολίου, πριν χορηγήσει την έγκρισή του.

Οι αρχές δεν φαίνεται να εξετάζουν αυτή τη στιγμή την επιλογή υπαναχώρησης από τη σύμβαση, ωστόσο δίδεται αυτή η δυνατότητα εάν τελικά το εμβόλιο δεν εγκριθεί. Η Ελβετία αφήνει ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβιβάσει τις δόσεις εμβολίου της εταιρίας που έχουν ήδη παραγγελθεί.

Η σχετική σύμβαση με την AstraZeneca προβλέπει την παράδοση 5,3 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου.

Το εμβόλιο AstraZeneca εγκρίθηκε από την ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για όλες τις ηλικιακές ομάδες στα τέλη Ιανουαρίου, αλλά λόγω της έλλειψης δεδομένων σχετικά με την αποτελεσματικότητά του σε άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών, ορισμένα κράτη της ΕΕ συνέστησαν τη χρήση του μόνο για άτομα κάτω των 55 ή 65 ετών.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα