ΑΘΗΝΑ
08:19
|
25.04.2024
Οι διαμαρτυρόμενοι για τους νέους αγροτικούς νόμους Ινδοί αγρότες συγκεντρώνουν ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές έξω από το Νέο Δελχί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 100.000 αγρότες/-ισσες συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πολιτεία του βόρειου Πουντζάμπ της Ινδίας σε μια επίδειξη ισχύος εναντίον των νέων αγροτικών νόμων, ενώ η ηγεσία των αγροτικών συνδικάτων κάλεσε τους υποστηρικτές σε συγκέντρωση έξω από την πρωτεύουσα του Νέου Δελχί στις 27 Φεβρουαρίου.

Δεκάδες χιλιάδες Ινδοί καλλιεργητές έχουν ήδη στρατοπεδεύσει έξω από το Δελχί για σχεδόν τρεις μήνες, απαιτώντας την κατάργηση των τριών μεταρρυθμιστικών νόμων που πιστεύουν ότι θα είναι επιβλαβείς για τους αγρότες και θα ωφελήσουν τις μεγάλες εταιρείες.

Μια θάλασσα υποστηρικτών, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων χιλιάδων γυναικών, άρχισε να συγκεντρώνεται στη Μπαρνάλα απο νωρίς, οδηγώντας λεωφορεία, τρακτέρ, ρυμουλκούμενα και αυτοκίνητα. Η τοπική αστυνομία υπολόγισε ότι συγκεντρώθηκε ένα πλήθος μεταξύ 120.000 και 130.000, δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, η οποία εισήγαγε τους νόμους τον περασμένο Σεπτέμβριο, πρότεινε την προσωρινή αναβολή των νόμων αλλά αρνήθηκε την οριστική απόσυρσή τους, υποστηρίζοντας ότι η νέα νομοθεσία θα βοηθήσει και τους αγρότες στην διεκδίκηση καλύτερων τιμών.

Πραγματοποιήθηκαν αρκετοί γύροι διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίοι. κατέληξαν σε αδιέξοδο, με τα αγροτικά συνδικάτα να δεσμεύονται πως θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες έως ότου αποσυρθούν οι νόμοι.

Στη σημερινή συγκέντρωση, σε μια αγορά σιτηρών στην πόλη Μπαρνάλα του Πουντζάμπ, οι ηγέτες των συνδικάτων παρουσίασαν το σχέδιο για την κινητοποίηση των αγροτών από όλη τη βόρεια πολιτεία και την μετάβασή τους σε ένα σημείο διαμαρτυρίας έξω από το Δελχί αργότερα αυτό το μήνα.

Στο Νέο Δελχί, ένας ανώτερος αξιωματούχος του κυβερνώντος Κόμματος κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι προσπάθησαν να παρατείνουν την ταραχή, και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή για περαιτέρω συνομιλίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Μετά τις Ευρωεκλογές

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα