ΑΘΗΝΑ
06:38
|
26.04.2024
Χιλιάδες εθελοντές δίνουν μάχη για τον καθαρισμό της πίσσας που έχει ρυπάνει θάλασσα και ακτές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες εθελοντές και ομάδες περιβαλλοντολόγων συνεχίζουν τις εντατικές προσπάθειες για το καθάρισμα μεγάλους μέρους της ακτογραμμής του βόρειου Ισραήλ από μεγάλες ποσότητες πίσσας που έχουν κατακλύσει την θαλάσσια περιοχή και τις ακτές μετά από τη διαρροή μεγάλης ποσότητας καυσίμων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Image

Οι μεγάλες ποσότητας πίσσας έχουν προκαλέσει ανήκεστη βλάβη στο οικοσύστημα της περιοχής με ορισμένους ειδικούς επιστήμονες να εκτιμούν ότι θα χρειαστούν χρόνια μέχρι να επανέλθει η κατάσταση στην προηγούμενη κατάσταση, προ της πετρελαιοκηλίδας.

Image

Ο υποδιευθυντής της Ισραηλινής Κεντρικής Αρχής Φύσης και Πάρκων, Χαρέλ Μπεν Σαχάρ, μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε πως οι επιπτώσεις δεν περιορίζονται στη θαλάσσια περιοχή γιατί οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες της περασμένης βδομάδας έσπρωξαν μεγάλες ποσότητες πίσσας στα ενδότερα της ακτογραμμής ρυπαίνοντας σε μεγάλο βάθος τις βραχώδεις ακτές με αποτέλεσμα να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες των συνεργείων καθαρισμού.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως κινητοποιεί χιλιάδες στρατιώτες για να βοηθήσουν τις προσπάθειες. Οι δε αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να μην προσεγγίζουν τις πληγείσες περιοχές μέχρι νεωτέρας.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις κάνουν λόγο για καταστροφή.

Εστία ρύπανσης θεωρείται ύποπτο εμπορικό πλοίο που διέπλευσε, μεταξύ άλλων εννιά, την περασμένη βδομάδα , σε απόσταση 50 χιλιόμετρων από τις ακτές. Προς το παρόν το σκάφος-ρυπαντής δεν έχει εντοπιστεί.

Ωστόσο, Ισραηλινοί αξιωματούχοι σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες επεξεργάζονται δορυφορικές φωτογραφίες και εντείνουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και την απόδοση ευθυνών στην πλοιοκτήτρια εταιρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασιάς

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Ο καιρός σήμερα: Βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα