ΑΘΗΝΑ
06:43
|
20.04.2024
Σε βίντεο άνδρες της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” σέρνουν, ψεκάζουν και δέρνουν φοιτητές ακόμη και καθηγητές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναδημοσίευση από το ThePressProject

Απίστευτο όργιο καταστολής από τις αστυνομικές αρχές εφαρμόζεται έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, όπου τα ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει τους φοιτητές έπειτα από κατάληψη της Πρυτανείας.

Στο παρακάτω βίντεο που δημοσιεύει ο δημοσιογράφος, Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης, αποτυπώνεται ωμά η αστυνομική βία κατά δημοσιογράφων αλλά και ειδικότερα κατά ενός ατόμου, τον οποίον άνδρες της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» έχουν ξεγυμνώσει από τη μέση και πάνω, ενώ στη συνέχεια καταγράφεται ο απίστευτος βασανισμός του κατά την προσαγωγή του.

Δακρυγόνο πάνω σε γυμνό συλληφθέντα στο ΑΠΘ.

Posted by Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης on Monday, February 22, 2021

Τουλάχιστον τέσσερις άνδρες της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» τον σέρνουν στον δρόμο, χρησιμοποιούν χημικά πάνω του, ενώ όταν τον άφησαν στο έδαφος, τον ψέκασαν με δακρυγόνο από πολύ κοντινή απόσταση και δεν επέτρεψαν σε κανέναν να του παρέχει βοήθεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος, απομάκρυναν με τραμπουκισμούς οποιονδήποτε προσπαθούσε να προσεγγίσει το άτομο (ακόμα και δημοσιογράφους), κατηγορώντας τους ότι παρεμποδίζουν τη σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, έχουν γίνει ήδη προαγωγές, ενώ υπάρχουν τραυματισμοί και χημικά μπροστά στην πρυτανεία, με τους φοιτητές να αντιδρούν με κατάληψη της Πρυτανείας απέναντι στο νομοσχέδιο Κεραμέως το οποίο ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες.

Νωρίτερα, ο πρύτανης του ΑΠΘ ενημέρωσε την Εισαγγελία σχετικά με την κατάληψη. Οι αρχές, επιπλέον, δεν αφήνουν να εισέλθει στον χώρο ο συγκεντρωμένος κόσμος που βρίσκεται απ’ έξω.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός “Στο Κόκκινο” οι αστυνομικοί προπηλάκισαν και καθηγητές ενώ ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα