ΑΘΗΝΑ
21:53
|
26.04.2024
Στην περιοχή που έχει δεσμεύσει η τουρκική Navtex για υδρογραφικές έρευνες συνεχίζει να πλέει το ωκεανογραφικό “Τσεσμέ”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην περιοχή που έχει δεσμεύσει η τουρκική Navtex για υδρογραφικές έρευνες συνεχίζει να πλέει το ωκεανογραφικό “Τσεσμέ”.

Το “Τσεσμέ” βρίσκεται δυτικά της Λήμνου από χθες το βράδυ, ενώ φαίνεται να συνοδεύεται και από τουρκική φρεγάτα. Την ίδια στιγμή στην περιοχή βρίσκεται σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος όπου παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις. Να σημειωθεί ότι η χρονική διάρκεια της παράνομης τουρκικής Navtex εκπνέει στις 2 Μαρτίου.

Πελώνη: Η παράνομη naftex ήταν αχρείαστη ενέργεια

“Η παράνομη Naftex ήταν αχρείαστη ενέργεια που δεν βοηθά στην βελτίωση του κλίματος”, ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στην εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι κινήσεις του “Τσεσμέ” επηρεάζουν τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, η κυρία Πελώνη πρόσθεσε πως η Ελλάδα προσβλέπει σε κινήσεις αποκλιμάκώσης και υπογράμμισε πως η ελληνική πλευρά έχει προτείνει ημερομηνίες για συνέχιση των διερευνητικών επαφών και αναμένει απάντηση.

Τουρκικές προκλήσεις μέσω Anadolu

Την ίδια στιγμή το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu θεωρεί “προκλήσεις των Ελλήνων”, τις όποιες εργασίες, έρευνες ή ασκήσεις γίνονται ακόμη και στη περιοχή βόρεια της Κρήτης μέχρι τη Πελοπόννησο.

Το Anadolu μεταδίδει ότι “από την επανεκκίνηση των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας , η Ελλάδα συνέχισε να αυξάνει την ένταση στην περιοχή. Η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει πολλές δραστηριότητες από ασκήσεις έως υποβρύχιες αποστολές που στοχεύουν στην κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και συνέχισε την ασυμβίβαστη στάση της”, επικαλούμενο πηγές από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

“Παρά τις ”προκλητικές ενέργειες” της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των διερευνητικών συνομιλιών, η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί την ήρεμη στάση της για την επίλυση προβλημάτων με “αμοιβαίο διάλογο και διαπραγματεύσεις”, πρόσθεσαν οι τουρκικές πηγές. 

Πηγές: Ναυτεμπορική, Έθνος, Anadolu

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα