ΑΘΗΝΑ
09:39
|
26.04.2024
Η Sanofi θα παράγει στη Γαλλία το εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 της αμερικανικής ανταγωνίστριάς της Johnson & Johnson.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Sanofi θα παράγει στη Γαλλία το εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 της αμερικανικής ανταγωνίστριάς της Johnson & Johnson, όπως ετοιμάζεται να κάνει και για τις Pfizer-BioNTech, καθώς δεν μπορεί να προτείνει σε αυτό το στάδιο το δικό της εμβόλιο για το οποίο ξεκίνησε σήμερα μια νέα κλινική δοκιμή σε εθελοντές.

Η Sanofi θα επιφορτιστεί με τη διαμόρφωση και το γέμισμα των φιαλιδίων στο εργοστάσιό της στο Μαρσί-λ’Ετουάλ, κοντά στη Λιόν, “από το τρίτο τρίμηνο”, “με ρυθμό περίπου 12 εκατομμυρίων δόσεων τον μήνα”, αναφέρει σε μια ανακοίνωση η εταιρία που διευκρινίζει πως διατηρεί ως “προτεραιότητα” την τελειοποίηση των δύο υποψήφιων εμβολίων της.

“Φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, αν μπορούν να γίνουν και περισσότερα γιατί όχι”, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Sanofi Pasteur, του τμήματος εμβολίων της Sanofi, Τομά Τριόμφ.

Είναι η δεύτερη φορά που η Sanofi θέτει στην υπηρεσία του ανταγωνισμού τα μέσα παραγωγής της: από το καλοκαίρι θα παρασκευάσει στο γερμανικό εργοστάσιό της στη Φραγκφούρτη τουλάχιστον 125 εκατ. δόσεις του εμβολίου με αγγελιαφόρο RNA που επεξεργάστηκαν οι Pfizer και BioNTech.

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι θα αρχίσει μια νέα έρευνα φάσης 2 του κύριου υποψήφιου εμβολίου της που αναπτύσσει με τη βρετανική GlaxoSmithKline (GSK) και χρησιμοποιεί την τεχνολογία της ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης, ελπίζοντας ότι θα είναι διαθέσιμο στο τέταρτο τρίμηνο. Η διάθεσή του προβλεπόταν αρχικά για το καλοκαίρι του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γαλλική πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία έχει επικριθεί εντός και εκτός Γαλλίας για την αδυναμία της να ανταγωνιστεί τις ανταγωνίστριες φαρμακευτικές των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα