ΑΘΗΝΑ
01:43
|
16.04.2021
Εκπρόσωπος της ελληνικής εταιρίας αρνείται ότι το σκάφος ευθύνεται για την μεγάλη πετρελαιοκηλίδα με το επιχείρημα ότι δεν είχε φορτίο...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας του ελληνικού πετρελαιοφόρου Minerva Helen που θεωρείται ο κύριος ύποπτος, σύμφωνα με το ισραηλινό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΚΑΝ και την εφημερίδα Times of Israel, για τη ρύπανση των ακτών Ισραήλ και Λιβάνου με πίσσα, διέψευσε ότι το σκάφος ευθύνεται για την πετρελαιοκηλίδα.

Σε επικοινωνία του Κοσμοδρομίου με τον Έντο Ντάστιν, εκπρόσωπο της ελληνικής πλοιοκτήτριας εταιρίας Minerva Marine INC στο Λονδίνο, επιβεβαιώνεται ο διάπλους του σκάφους από την Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ 4 και 11 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, απορρίπτεται από τον εκπρόσωπο της εταιρίας το ενδεχόμενο να ευθύνεται το συγκεκριμένο σκάφος για την πρόκληση μεγάλης πετρελαιοκηλίδας και ρύπανσης των ακτών Ισραήλ και Λιβάνου με πίσσα επειδή “δεν είχε καθόλου φορτίο”, ούτε “επιχειρούσε στην περιοχή”.

Σε ερώτηση εάν πρόκειται για το ίδιο ελληνικό δεξαμενόπλοιο που είχε κατηγορηθεί το 2008 από τις αρχές της Δανίας για την πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης ο εκπρόσωπος της Minerva Marine o Έ.Ντάστιν απάντησε θετικά. Εντούτοις αρνήθηκε ότι είχε και τότε την παραμικρή ευθύνη και για εκείνη την πετρελαιοκηλίδα το σκάφος Minerva Helen που ναυπηγήθηκε πριν περίπου 17 χρόνια σε κορεατικό ναυπηγείο.

Τεράστια η οικολογική καταστροφή

Όσο οι ισραηλινές αρχές αναζητούν το σκάφος-ρυπαντή μεταξύ εννιά πλοίων που έπλεαν κατά την κρίσιμη περίοδο στην ευρύτερη περιοχή, συνεργεία χιλιάδων εθελοντών πασχίζουν να καθαρίσουν μία τεράστια έκταση ακτογραμμής από την πίσσα.

Χαρακτηριστικό είναι βίντεο που κυκλοφόρησε η ισραηλινή εφημερίδα Χα’άρετζ και στο οποίο καταγράφεται η ρύπανση τεράστιας έκτασης από την πετρελαιοκηλίδα με τη σημείωση ότι ο καθαρισμός θα διαρκέσει χρόνια…

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν το ίδιο διάστημα και οι ακτές του Λιβάνου, μέρος των οποίων έχει γεμίσει πίσσα από την ίδια πετρελαιοκηλίδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας και έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης την Παρασκευή και το Σάββατο

Πεκίνο προς Τόκιο: Πιείτε εσείς το νερό της Φουκουσίμα

Ξεχασμένο 14 χρόνια το κουφάρι του Sea Diamond στον βυθό της Σαντορίνης

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ δυτικά της Νισύρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα