ΑΘΗΝΑ
06:16
|
20.04.2024
Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ισχυρίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης τέσσερα ελληνικά F-16 «παρενόχλησαν» το ωκεανογραφικό σκάφος «Τσεσμέ».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ισχυρίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης τέσσερα ελληνικά F-16 «παρενόχλησαν» το ωκεανογραφικό σκάφος του τουρκικού Ναυτικού «Τσεσμέ», που πραγματοποιεί έρευνες στο κεντρικό Αιγαίο. Την πληροφορία έσπευσε να επιβεβαιώσει ο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

«Τέσσερα F-16 που ανήκουν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησαν το πλοίο «Τσεσμέ», που πραγματοποιεί επιστημονικές και τεχνικές έρευνες σε διεθνή ύδατα στον Βόρειο Αιγαίο», αναφέρει συγκεκριμένα το Anadolu.

Σε άλλο tweet του το Anadolu προσθέτει ότι ένα από τα τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 πλησίασε πολύ κοντά στο «Τσεσμέ» και έριξε αντιπυραυλικά αντίμετρα (chaffs) σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από το ωκεανογραφικό σκάφος.

Σύμφωνα πάντα με το τουρκικό πρακτορείο, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι «υπήρξε απάντηση στην ελληνική πρόκληση».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ιστότοπος CNN Greece, πηγές του ελληνικού Πενταγώνου αρνήθηκαν ότι υπήρξε οποιοδήποτε επεισόδιο, διευκρινίζοντας ότι τα ελληνικά αεροσκάφη πετούσαν εντός της δεσμευμένης από την Πολεμική Αεροπορία περιοχής, σε ύψος 19.000 ποδών, και όχι κοντά στην περιοχή που έπλεε το «Τσεσμέ».

Για την περιοχή ανατολικά της Εύβοιας, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο ελληνικός σταθμός της Λήμνου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού είχε εκδώσει από τις 20 Δεκεμβρίου Navtex, με την οποία ενημέρωνε για ελληνική άσκηση με πραγματικά πυρά για σήμερα 23 Φεβρουαρίου στο πεδίο βολής Κοσκινά. Η εν λόγω περιοχή βρίσκεται νοτιότερα από την περιοχή που έχει δεσμεύσει η παράτυπη τουρκική Navtex.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα