ΑΘΗΝΑ
19:51
|
19.04.2024
“Είναι σαν τηλεγράφημα με ελάχιστα στοιχεία”, δήλωσε ο ποινικολόγος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντίγραφα της δικογραφίας για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη παρέλαβε ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, οποίος δήλωσε πως θα αποφασίσει για τον αν θα αναλάβει τελικά την υπόθεση μόλις διαβάσει τη δικογραφία.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του γραφείου της ανακρίτριας ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε τη δικογραφία “τηλεγράφημα”.  “Παρέλαβα τα αντίγραφα της δικογραφίας και ήδη έχω δοκιμάσει μία έκπληξη. Πρόκειται για μία δικογραφία τηλεγράφημα. Με ελάχιστα στοιχεία που δεν τα έχω διαβάσει”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, “περίμενα να έχω στα χέρια μου μία δικογραφία γεμάτη από στοιχεία, καταθέσεις, μαρτύρων, θυμάτων. Πραγματικά είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για μένα γιατί αυτά που άκουγα αυτές τις ημέρες περί υπάρξεως μαρτύρων, είναι μόνο φήμη”.

Διευκρίνισε επίσης ότι θα τοποθετηθεί δημόσια για το αν θα αναλάβει ή όχι την υπόθεση μόλις μελετήσει τη δικογραφία. “θέλω να σου πω ότι με πολύ περίσκεψη απέναντι σε ό, τι σημαίνει η προσωπική μου καριέρα αυτά τα πενήντα χρόνια και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που παρακολουθεί αυτήν την υπόθεση, θέλω να σας πω ότι μόλις διαβάσω τη δικογραφία με δημόσια δήλωση μου θα τοποθετηθώ εάν θα αναλάβω επίσημα την υπεράσπιση αυτού του μέχρι λίγες ημέρες διακεκριμένου σκηνοθέτη, κορυφαίου ηθοποιού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος”.

Αύριο το πρωί, ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα προσαχθεί ενώπιον της ανακρίτριας κατηγορούμενος για βαριές πράξεις σεξουαλικής βίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λιγνάδης αναμένεται να ζητήσει νέα προθεσμία μέχρι και την Πέμπτη το πρωί.

Χθες Δευτέρα σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κ. Κούγια ανέφερε πως ο ποινικολόγος απεδέχθη την εντολή του κυρίου Δημητρίου Λιγνάδη και θα είναι μαζί με τον κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα υπερασπιστής του κατά την απολογία του . Στην ανακοίνωση διευκρινιζόταν επίσης ότι: “Ο κύριος Αλέξης Κούγιας θα επισκεφθεί αύριο την κυρία Ανακριτή, θα ζητήσει και θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25/02/2021, ώστε μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Συναυλίες Λατρευτικής Μουσικής στο Μουσείο της Ακρόπολης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα