ΑΘΗΝΑ
14:32
|
20.04.2024
Ταραχές έξω από στρατοδικείο στη Βηρυτό για τις καταδίκες έξι διαδηλωτών στην Τρίπολη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναβρασμός στον Λίβανο και κλιμάκωση των συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις ασφαλείας καθώς ξεχειλίζει η λαϊκή οργή στη χώρα για την ατιμωρησία των υπευθύνων της πολύνεκρης έκρηξης της 4ης Αυγούστου του 2020 στο λιμάνι της Βηρυτού αλλά και για την οικονομική κρίση που επιτείνεται από τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφονται οι ταραχές έξω από στρατοδικείο της Βηρυτού. Αφορμή για τις διαμαρτυρίες ήταν η η απόφαση δικαστών να καταδικάσουν έξι διαδηλωτές κατά του λοκντάουν στην Τρίπολη για “τρομοκρατία και κλοπή”. Τις τελευταίες εβδομάδες περισσότερα από 30 άτομα συνελήφθησαν στην πόλη της Τρίπολης κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Σε άλλα βίντεο φαίνονται οι διαδηλωτές να καίνε λάστιχα σε κεντρικό δρόμο της Βηρυτού και πλήθος κόσμου να έχει συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του δικαστή που καταδίκασε τους διαδηλωτές της Τρίπολης.



Την περασμένη εβδομάδα οι Λιβανέζοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την απομάκρυνση του δικαστή Φαντί Σαουάν από την υπόθεση της έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού. Μια κίνηση που εκτιμάται ότι δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης για συγκάλυψη των ευθυνών. Ο εν λόγω δικαστής είχε ασκήσει διώξεις κατά του μεταβατικού πρωθυπουργού του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ και τριών πρώην υπουργών με την κατηγορία της αμέλειας.

Πηγή: RT News  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα