ΑΘΗΝΑ
07:37
|
06.03.2021
Ο Μοχάμεντ Μπαζούμ είναι και επίσημα ο νέος πρόεδρος του Νίγηρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μοχάμεντ Μπαζούμ, ηγέτης από το 2013 του κυβερνώντος κόμματος Δημοκρατίας και Σοσιαλισμού και πρώην υπουργός Εξωτερικών, είναι και επίσημα ο νέος πρόεδρος του Νίγηρα, μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου γύρου των γενικών εκλογών για την ανάδειξη της σύνθεσης του Κοινοβουλίου και του προέδρου της χώρας.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα της Ανεξάρτητης Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής (CENI) ο 60χρονος Μπαζούμ συγκέντρωσε το 55,75% των ψήφων έναντι του δεύτερου Μαχαμάν Ουσμάν, πρώην προέδρου της χώρας και υποψήφιου του κύριου αντιπολιτευτικού κόμματος Δημοκρατικής Ανανέωσης, που συγκέντρωσε το 44,25%. Αν και δεν έχουν ενσωματωθεί τα αποτελέσματα από όλη την επικράτεια, η διαφορά θεωρείται αδύνατον πρακτικά να καλυφθεί. Η συμμετοχή υπολογίστηκε στο 62,91%, σύμφωνα με την επιτροπή.

Είχε προηγηθεί η έκκληση προς την επιτροπή της αντιπολίτευσης για αναμονή και μη δημοσίευση των εκλογικών αποτελεσμάτων, καθώς έχει καταγγείλει πλήθος παρατυπιών κατά την εκλογική διαδικασία. Διαδηλωτές της αντιπολίτευσης κατέκλυσαν τις προηγούμενες ώρες τους δρόμους της πρωτεύουσας Νιαμέι, όπου και σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε δημόσια διαβούλευση ο νέος εκλογικός νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεργασία πολεμικών βιομηχανιών Ισραήλ-Κορέας

Σομαλία: Τουλάχιστον 20 νεκροί μετά από έκρηξη έξω από εστιατόριο

«Πλημμύρα» τουριστών στα νησιά προαναγγέλλει ο Χρυσοχοΐδης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα