ΑΘΗΝΑ
10:58
|
23.09.2023
Ασφαλιστικές εταιρίες, τράπεζες και εταιρίες Ενέργειας βγάζουν μεγαλύτερο κέρδος από τους φτωχούς και τις εθνοτικές μειονότητες...
People walk along Oxford Street, amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in London, Britain, December 14, 2020. REUTERS/Henry Nicholls
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σάλο προκαλεί έρευνα του πανεπιστημίου του Μπρίστολ που διαπιστώνει πως οι μαύροι Βρετανοί, όσοι είναι ασιατικής και άλλης εθνοτικής καταγωγής, είναι φτωχοί ή άτομα με ειδικές ανάγκες λόγω αναπηρίας χρεώνονται περισσότερο από τις ασφαλιστικές εταιρίες, τις τράπεζες και τις εταιρίες παροχής φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού!

Η έρευνα, που χρηματοδοτήθηκε από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Fair by Design, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της σκιώδους υπουργού Ισότητας των Εργατικών, Μάρσα ντε Κόρντοβα που κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει το σκάνδαλο και να σταματήσει τις υπερβολικές και δυσανάλογες χρεώσεις εταιριών φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος στις κατηγορίες των πιο αδύναμων, οικονομικά, κατηγοριών.

H Μάρσα ντε Κόρντοβα επισήμανε πως πρόκειται για εκείνες τις κατηγορίες πληθυσμού που πληρώνουν το υψηλότερο τίμημα της κρίσης που προκαλούν οι ασφυκτικοί περιορισμοί και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Τώρα βλέπουμε πιστωτές, τράπεζες και εταιρίες να βγάζουν κέρδος και αυτό” τόνισε σε δήλωσή της το στέλεχος των Εργατικών της αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Πάνω από 14 εκατομμύρια οι φτωχοί στη Βρετανία

Πρόσφατη έρευνα του ιδρύματος Joseph Rowntree είχε διαπιστώσει πως στο Ηνωμένο Βασίλειο οι άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ανέρχονται σε τουλάχιστον 14 εκατομμύρια, με πρώτους τους εργάτες, τα παιδιά και τους συνταξιούχους.

Η έκθεση είχε επίσης έρθει σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης, που ισχυρίζεται πως η χώρα έχει ποσοστό ανεργίας γύρω στο 5%, ακόμη και υπό τους δραστικούς περιορισμούς που επέφερε η πανδημία…

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, πολλοί εργάτες αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες καθώς οι μισθοί τους δεν επαρκούν. Εξάλλου η επισφαλής εργασία είναι το αντίτιμο της μείωσης του ποσοστού ανεργίας, όπως δείχνει η ολοένα και συχνότερη προσφυγή στις επισφαλείς συμβάσεις εργασίας, όπως είναι οι συμβάσεις «μηδενικών ωρών εργασίας» που δεν διασφαλίζουν ελάχιστο ωράριο εργασίας.

Συνολικά οι μισοί από όσους πλήττονται από τη φτώχεια ζουν σε οικογένειες εργατών, έναντι 39% πριν από 20 χρόνια.

Περίπου 4 εκατομμύρια παιδιά και 2 εκατομμύρια συνταξιούχοι ζουν σε άθλιες συνθήκες, αύξηση κατά 400.000 και 300.000 άτομα αντίστοιχα σε σχέση με πέντε χρόνια πριν.

Τα πιο αυξημένα ποσοστά φτώχειας απαντώνται στο Λονδίνο, στη βόρεια και την κεντρική Αγγλία και την Ουαλία. Μικρότερα ποσοστά καταγράφονται στη νότια Αγγλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Σύμφωνα με τα κριτήρια της έρευνας, μια οικογένεια θεωρείται φτωχή όταν το εισόδημά της είναι κατά περισσότερο από 60% μικρότερο από το μέσο εισόδημα μιας αντίστοιχης οικογένειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ξηλώθηκε» η εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού που εξήγγειλε «κυνήγι προπαγανδιστών»

Η Αμερικανίδα εκπρόσωπος των ουκρανικών Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας παύθηκε μία βδομάδα μετά την ανάρτηση του επίμαχου βίντεο. Της παύσης της προηγήθηκαν ερωτήσεις Αμερικανού Γερουσιαστή.
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 68χρονος στην παραλία Ασπροβάλτας

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

Κόστα Ρίκα: Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών «σπάει» κάθε ρεκόρ

Το μεταναστευτικό Βατερλώ της Μελόνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα