ΑΘΗΝΑ
06:10
|
27.04.2024
Από βασίλισσα ομορφιάς ύποπτη για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Έμμα Κορονέλ Αϊσπούρο, 31 ετών, άλλοτε νικήτρια διαγωνισμού ομορφιάς, σύζυγος του μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν “Ελ Τσάπο” Γκουσμάν, συνελήφθη τη Δευτέρα στο διεθνές αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον, ως ύποτη για εμπορία ναρκωτικών σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές των ΗΠΑ.

Η Κορονέλ Αϊσπούρο, που έχει διπλή υπηκοότητα, μεξικανική και αμερικανική, αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή. Ο σύζυγός της, συνιδρυτής του διαβόητου καρτέλ της Σιναλόα και για χρόνια ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes, καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2019 να εκτίσει ισόβια κάθειρξη στις ΗΠΑ για διακίνηση ναρκωτικών. Εκτίει την ποινή του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Κολοράντο.

Η κατά 32 χρόνια νεότερη σύζυγος του “Ελ Τσάπο”, κατηγορείται πως ενέχεται σε δίκτυο που πλημμύρισε την αγορά των ΗΠΑ με ουσίες, από ποσότητες κοκαΐνης ως μαριχουάνας, περνώντας από την ηρωίνη και τις μεθαμφεταμίνες.

Η Έμμα Κορονέλ Αϊσπούρο ήταν 18 ετών όταν παντρεύτηκε τον “Ελ Τσάπο” στο Μεξικό. Το όνομά της δεν ενεπλάκη ποτέ στις επιχειρήσεις του συζύγου της. Ωστόσο, το 2019 ένας πρώην συνεργάτης του Γκουσμάν, ο Νταμάσο Λόπες Νούνιες, υπαινίχθηκε ότι η Αϊσπούρο διαδραμάτισε ρόλο “κλειδί” στην απόδραση του συζύγου της το 2015 από σωφρονιστικό κατάστημα υψίστης ασφαλείας του Μεξικού. Για να αποδράσει ο “Ελ Τσάπο” σκάφτηκε στοά ενάμισι χιλιομέτρου ως το κελί του, εφοδιασμένη με ράγες και άλλα μέσα. Η αποκάλυψη των λεπτομερειών της απόδρασης ήταν οδυνηρό πλήγμα για τις μεξικανικές αρχές.

Το ζευγάρι απέκτησε το 2012 δίδυμα κορίτσια, γεννημένα στην Καλιφόρνια (νότιες ΗΠΑ).

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) είχε αναλάβει να διενεργήσει έρευνα για τη νεαρή, η οποία παρακολούθησε σχεδόν όλες τις ακροαματικές διαδικασίες της δίκης του συζύγου της το 2019. Η αμερικανική δικαιοσύνη ελάχιστες επαφές της επιτρέπει με τον άντρα της – της έχει απαγορεύσει να τον επισκέπτεται στη φυλακή, ενώ έχει απαγορευθεί επίσης να μιλούν στο τηλέφωνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC, RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα