ΑΘΗΝΑ
10:53
|
19.04.2024
Η Δημοκρατία της Κιργιζίας γίνεται η 32η χώρα στον κόσμο που καταχωρίζει το ρωσικό εμβόλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), ανακοινωσε ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού έχει καταχωριστεί επίσημα από το Υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας της Κιργιζίας.

Έτσι, το Κιργιστάν γίνεται η 32η χώρα στον κόσμο που καταχωρίζει το Sputnik V, ένα από τα τρία κορυφαία εμβόλια κορονοϊού στον κόσμο, αναφορικά με τον αριθμό των εγκρίσεων που εκδίδονται από κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές.

Το Sputnik V είχε εγκριθεί νωρίτερα σε Ρωσία, Λευκορωσία, Αργεντινή, Βολιβία, Σερβία, Αλγερία, Παλαιστίνη, Βενεζουέλα, Παραγουάη, Τουρκμενιστάν, Ουγγαρία, ΗΑΕ, Ιράν, Δημοκρατία της Γουινέας, Τυνησία, Αρμενία, Μεξικό, Νικαράγουα, Δημοκρατία Σέρπσκα (οντότητα Βοσνία-Ερζεγοβίνη), Λίβανο, Μιανμάρ, Πακιστάν, Μογγολία, Μπαχρέιν, Μαυροβούνιο, Άγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Γκαμπόν, Άγιο Μαρίνο και Γκάνα.

“Το Κιργιστάν είναι το τέταρτο κράτος στην Κεντρική Ασία που καταχωρίζει το Sputnik V. Το εμβόλιο θα συμβάλει σημαντικά στην προώθηση της ασφάλειας της υγείας των κατοίκων και στην πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Κίριλ Ντμιντρίεφ.

Μέχρι σήμερα, ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη Δημοκρατία της Κιργιζίας έχει ξεπεράσει τις 86.000, ενώ από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 1.460 θάνατοι.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της έγκρισης χρήσης του Sputnik V τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας,  Ιγκόρ Μάτοβιτς, ανεξαρτήτως της απόφασης που θα λάβει ο ΕΜΑ για το ρωσικό εμβόλιο, καλώντας το υπουργικό συμβούλιο να επισπεύσει τις διαδικασίες εμβολιασμού με την αγορά του ρωσικού εμβολίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα