ΑΘΗΝΑ
19:37
|
03.07.2022
"Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος.Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι" δήλωσε ο ποινικολόγος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αλέξης Κούγιας, πληρεξούσιος δικηγόρος του κατηγορούμενου για βιασμό κατά συρροή Δημήτρη Λιγνάδη, εξήγησε τι ακριβώς ζήτησε για τον πελάτη του, πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, τονίζοντας ότι η υπόθεση είναι “χοντροκομμένη” και ότι είναι μύθος ότι υπάρχουν πολλοί μάρτυρες και ότι ο εισαγγελέας “κώφευσε”

“Εμφανιστήκαμε με τον πελάτη του στην κα ανακριτή και ζητήσαμε τα εξής: Πρωτίστως υποβάλλαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας περιόρισε το υλικό στην κατάθεση όσων έκαναν μηνύσεις, ενώ και ο φερόμενος ως κατηγορούμενος, δεν είχε κληθεί προηγουμένως να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου” δήλωσε.

“Εξαίρεση γίνεται και ο εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει ποινική δίωξη αν πρόκειται για αυτόφωρη διαδικασία ή αν ο δράστης έχει πρόθεση να εξαφανιστεί. Ο εισαγγελέας κώφευσε”, είπε ο Αλέξης Κούγιας.

“Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου δεν υπάρχουν. Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών.Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι”, είπε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, τονίζοντας ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ ξανά στην καριέρα του τόσο χοντροκομμένη κατασκευή κατηγοριών. 

Eίπε επίσης, τότισε ότι σε μία από τις καταγγελίες γίνεται λόγος για κακοποίηση από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, σε περίοδο, όμως, που αυτός δεν ήταν στον τόπο όπου έλαβε χώρα η φερόμενη κακοποίηση. 

Τι είναι η ένσταση ακυρότητας

Ως ένσταση ακυρότητας ορίζεται η προσβολή των δικονομικών πράξεων που έχουν προηγηθεί σε μια υπόθεση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάποιος έχει τη δυνατότητα να καταθέτει ένσταση αναφορικά με κάποια κατάθεση που έγινε ή κάποιο σημείο της διαδικασίας που προηγήθηκε.

Η ένσταση ακυρότητας είναι ένα από τα δικαιώματα του κατηγορουμένου και πρέπει να καλύπτονται μια σειρά από προϋποθέσεις.

Ο ανακριτής θα αποφασίσει αν τελικά δέχεται η όχι την αίτηση και εάν θα συνεχιστεί η διαδικασία. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

«Αν είσαι μουσουλμάνος στην Ινδία και αντιδράς, τα δικαιώματά σου καταπατώνται σε απευθείας μετάδοση»

Νέες πύρινες εστίες σε Αχαΐα και Λευκάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα