ΑΘΗΝΑ
05:13
|
27.04.2024
Αναμένεται να απολογηθεί στις 14.30 μ.μ. μετά την ένσταση ακυρότητας κατά της προδιαδικασίας που έκανε ο συνήγορός του Α.Κούγιας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προσθεμία να απολογηθεί αύριο στις 14.30 μ.μ. πήρε προκειμένου να απολογηθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά την κατάθεση ένστασης ακυρότητας κατά της προδικασίας που εφαρμόστηκε σε βάρος του.

Ο κατηγορούμενος και κρατούμενος με ένταλμα σύλληψης με την ένσταση βάλλει κατά της διαδικασίας που εφαρμόστηκε από τους Εισαγγελείς κατά το στάδιο της διερεύνησης της υπόθεσης αλλά και κατά της ακόλουθης έκδοσης του εντάλματος σύλληψης που θεωρεί άκυρο.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Κούγιας ως συνήγορος του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου που κατηγορείται για κατά συρροή βιασμούς ανηλίκων ανέφερε πως όλη  η προδικασία σε βάρος του εντολέα του “πάσχει από απόλυτη ακυρότητα”. Το επιχείρημα που προέβαλε ο Κούγιας ήταν το γεγονός πως ο Δ. Λιγνάδης δεν κλήθηκε σε γραπτές ή προφορικές εξηγήσεις και κατά παράβαση του νόμου εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης ενώ δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπονται.

Όπως είπε ο Α. Κούγιας, για την έκδοση εντάλματος απαιτείται είτε να διαπράττονται αυτόφωρα αδικήματα είτε να κινδυνεύει με διαφυγή ο δράστης, παράγοντες που, στην περίπτωση του εντολέα του, ισχυρίστηκε πως δεν έχουν ισχύ.

Ο συνήγορος τόνισε πως ο Λιγνάδης δεν ήταν ύποπτος φυγής και αντίθετα ζήτησε να εξεταστεί θέτοντας εαυτόν στην διάθεση των αρχών.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, οι καταγγελίες που αφορούν τις δύο πράξεις βιασμού που αποδίδονται είναι “ψευδείς” ,επειδή, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά… «είναι και οι δύο Αιγύπτιοι»!

Ο συνήγορος ανέφερε για την πράξη βιασμού, που καταγγέλλεται ότι έγινε στην Επίδαυρο στις 8 Αυγούστου 2015, ο εντολέας του μπορεί με στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις να αποδείξει ότι βρισκόταν στο εξωτερικό μέχρι τις 10 του μήνα. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, προτείνει να εξεταστούν αύριο πριν την απολογία του συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφος, επιχειρηματίας και άλλοι  που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του γνωστού σκηνοθέτη-ηθοποιού.

«Με τη δεύτερη καταγγελία, που αφορά το 2010, είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα» συμπλήρωσε ο Κούγιας. Ισχυρίστηκε ακόμη πως ο εντολέας του δεν αρνείται ότι γνώριζε τα πρόσωπα που τον καταγγέλλουν, ωστόσο αρνείται την κατηγορία του βιασμού αποδίδοντας την εμπλοκή του σε «φθόνο για την καλλιτεχνική του πορεία» αναφερόμενος και σε ηθικούς αυτουργούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα