ΑΘΗΝΑ
01:06
|
27.04.2024
Αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενη, μία 26χρονη Αφγανή έγκυος στον 8ο μήνα κύησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενη, μία 26χρονη Αφγανή έγκυος στον 8ο μήνα κύησης που επρόκειτο να αναχωρήσει για τη Γερμανία, καθώς το προγραμματισμένο ταξίδι της αναβλήθηκε.

Η νεαρή Αφγανή και μητέρα ακόμη δύο παιδιών, την περασμένη Κυριακή έβγαλε τα παιδιά της από την σκηνή που διέμενε τον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη και στη συνέχεια αυτοπουρπολήθηκε διαμαρτυρόμενη.

Η 26χρονη που είναι αναγνωρισμένη πρόσφυγας μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ εξετάζεται και ψυχολογικά.

Η 26χρονη γυναίκα που προχώρησε στην απελπισμένη αυτή ενέργεια, κατηγορείται πλέον για εμπρησμό από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος και αύριο πρόκειται να μεταφερθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης προκειμένου να απολογηθεί.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 26χρονη Αφγανή, αναγνωρισμένη πρόσφυγας, μητέρα άλλων δυο παιδιών που τα είχε περάσει στη Μυτιλήνη μόνη της, επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη την περασμένη Τετάρτη με προορισμό τη Γερμανία. Τελευταία στιγμή, ωστόσο, της έγινε γνωστό ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα