ΑΘΗΝΑ
02:53
|
26.04.2024
Οι διερευνητικές επαφές κλιμάκωσαν την επιθετικότητα της Άγκυρας επισημαίνει ο ΓΓ του ΚΚΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Η τούρκικη επιθετικότητα, η τούρκικη προκλητικότητα εξελίσσεται γιατί έχει πλάτες. Τη στηρίζει δηλαδή, ουσιαστικά, η συμμαχία στην οποία συμμετέχει η Τουρκία, αλλά στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, που δεν είναι άλλη από το ΝΑΤΟ, είναι οι ΗΠΑ, η ίδια η ΕΕ και οι ισχυρές χώρες” τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση για αμυντικά θέματα militaire.gr ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στις τουρκο-ελληνικές “διερευνητικές επαφές” διαπίστωσε ότι μετά από 61 γύρους όχι μόνον δεν μείωσε αλλά αντίθετα κλιμάκωσε την επιθετικότητα της Άγκυρας. Ταυτόχρονα, όπως τόνισε, “γενίκευσε ζητήματα αμφισβήτησης εκ μέρους της τούρκικης άρχουσας τάξης” ή το ομαλοποιούσε κάπως για να βρεθεί έστω ένας “έντιμος συμβιβασμός” αμοιβαία επωφελής.

Σε επόμενο σημείο παρατήρησε: “Υπάρχουν συμφέροντα, η ΕΕ για παράδειγμα, όπου η ναυαρχίδα της, η Γερμανία έχει τεράστια οικονομικά συμφέροντα, μέχρι και όπλα πουλάει στην Τουρκία. Να πούμε για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, που η ΕΕ τη χρηματοδοτούσε κιόλας την Τουρκία και η Τουρκία απ’ την μεριά της εργαλειοποίησε το προσφυγικό για να δημιουργήσει προβλήματα και όξυνση σχέσεων με την Ελλάδα, με όλα αυτά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν; Να πούμε για τον ρόλο των ΗΠΑ; Ήδη η δήλωση του Ερντογάν είναι αποκαλυπτική, αλλά και η δήλωση των Αμερικάνων αξιωματούχων και με τη νέα κυβέρνηση των Δημοκρατικών, όπου σπρώχνουν σ’ αυτή τη συμβιβαστική λύση της συνεκμετάλλευσης”.

Κάλεσε δε τον ελληνικό λαό να μάθει τι συζητά και ποιον εκπροσωπεί αυτός που συζητά, λέγοντας: “Όταν εκπροσωπεί κυρίαρχα στις διαπραγματεύσεις και έχει βάλει ως στόχο να υπηρετεί, για παράδειγμα ενεργειακούς ομίλους, μονοπωλιακούς ομίλους, ιδιωτικά μεγάλα συμφέροντα, για τα ζητήματα των υδρογονανθράκων, της Ενέργειας, των μεταφορών στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο κι αυτό συμβαίνει δυστυχώς και εκ μέρους της ελληνικής πλευράς κι εκ μέρους οπωσδήποτε της τούρκικης πλευράς, τότε τα συμφέροντα των λαών, και του ελληνικού λαού και του τούρκικου λαού θα βρίσκονται πάντα στον αντίποδα”.

Στη διάρκεια της συνέντευξης εφ’όληςη της ύλης,ο ΓΓ του ΚΚΕ απάντησε σε ερωτήσεις για τις σχέσεις και την απεμπλοκή από ΝΑΤΟ και ΕΕ, για το εξοπλιστικό πρόγραμμα και την αύξηση της θητείας, για τον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών με αφορμή τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τις υποθέσεις με τις σεξουαλικές κακοποιήσεις και την πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών εντός του 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα